Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Agresor skončil na záchytce

NÁCHODSKO – Nechtěl pochopit, že na návštěvě není vítán. 

mříže 2Ilustrační foto/Policie ČRAž na protialkoholní záchytnou stanici se propil a proboxoval 55letý muž z Náchoda, který se agresivně dožadoval vstupu do cizího bytu a nereagoval ani pokyny přivolané policejní hlídky prostřednictvím linky 158. Tu přivolala v neděli 9. 12. 2018 po sedmé hodině večerní na pomoc žena, obyvatelka bytu, kterou muž vulgárně napadal nadávkami a chtěl i přes její nesouhlas vejít k ní do bytu.  V agresivním jednání muž, který měl s sebou za opaskem větší nůž, neustal ani po příjezdu přivolané policejní hlídky obvodního oddělení Náchod. Jeho snahy o další eskalaci situace však policisté utnuli.

V okamžiku, kdy muž neuposlechl zákonné výzvy k zanechání svého jednání, jej policisté za pomoci hmatů a chvatů sebeobrany zpacifikovali a přiložili mu služební pouta. Následně jej eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici do Hradce Králové, při dechové zkoušce totiž agresor „nafoukal“ do přístroje 2.55 promile alkoholu.

Až se tam pod dohledem lékařů vyspí, bude si moci v klidu zopakovat zásady slušného chování. Úhrada za nocleh a transport jej ani před Vánocemi nemine.

por. Mgr. Eva Prachařová
11. 12. 2018 v 11.00 hodin

vytisknout  e-mailem