Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na silnicích

NÁCHODSKO - Zima stále vládne 

Za uplynulý víkend 8. až 10. ledna zaznamenali policisté na Náchodsku 4 dopravní nehody. Tři z nich se staly již v pátek, poslední čtvrtá, v neděli. Při nehodách nebyl nikdo zraněn.

Pro osobní auto již nezbylo místo
Na zasněženou vozovku a nevyhrnutý sníh v pátek o půl šesté ráno doplatila řidička felicie, ktere se nepodařilo vyhnout se s nákladním automobilem na úzké zasněžené silnici 3. třídy v Červeném Kostelci. Na kluzké vozovce dostala smyk a bočně nabourala do protijedoucího nákladního vozu Scania a poté ještě do osobního auta Mitsibishi, již stojícího v pravém příkopu, jehož řidič dával přednost právě tomu protijedoucímu náklaďáku. Dechová zkouška neprokázala ani u jednoho z řidičů alkohol, nikdo nebyl zraněn. Policisté na místě vyřešili nehodu uložením blokové pokuty řidiče felicie ve výši 500 korun.

Z auta měl saně
Další kluzký povrch si vyzkoušel dosud neznámý řidič v Polici nad Metují v ulici Ostašská okolo desáté hodiny dopoledne. S nezjištěným vozidlem dostal při průjezdu levotočivou zatáčkou smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do sloupku zařízení na sledování tlaku v pneu projíždějících nákladních vozidel. Následně řidič z místa nehody ujel. Na zařízení způsobil škodu ve výši 20.000 korun. Nehodu polciisté dále vyšetřují a po jejím původci pátrají.

Ťukanec přijde draho
Poslední páteční nehoda se stala ve dvě hodiny odpoledne v Heřmanicích, kdy jeden z řidičů nedodržel bezpečnou vzdálenost a nestačil zareagovat na zastavující vozidlo před sebou. Vozidlo Škoda Superb odbočovalo vlevo ze silnice a dávalo přednost protijedoucícm vozidlům. Zezadu do něj narazil řidič, tedy spíše muž za volantem Renaultu Clio. Přivolaná policejní hlídka totiž zjistila, že Renault řídí 20letý mladík, který vůbec nevlastní řidičský průkaz a vůz je navíc vedený jako zaniklý, tedy bez také bez zákonného pojištění. Test na alkohol ani na přítomnost drog v těle řidičů žádné nepovolené látky neprokázal. Ale i tak bude mít mladý neřidič co vysvětlovat. Náhrada způsobené škody ve výši 30.000 na pomačkaném Superbu tak téměř jiště půjde celá z jeho kapsy. Nehodu policisté dále šetří.

Po nárazu do zrcátka nezastavil
Tečku za víkendovými nehodami pak učinil neznámý pirát, který po střetu zpětným zrcátkem s jiným vozidlem ujel bez zastavení. Nehoda se stala v neděli 10. ledna 2016 v šest hodin večer mezi Broumovem a Otovicemi. Podle všeho řidič nezjištěného vozu nejel při pravém okraji vozovky a při míjení se Škodou Rapid se střetl zrcátkem. Řidiči tím způsobil škodu ve výši 7.000 korun. Alkohol přivolaní policisté vyloučili. Po neznámém řidiči pátrají.

por. Mgr. Eva Prachařová
11. 1. 2016 v 15:00

 

vytisknout  e-mailem