Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zpravodajství z Jičínska

JIČÍNSKO - Policisty nejvíce zaměstnaly partnerské hádky a neshody.  

31. prosince 2014
SILNIČNÍ KONTROLA - Krátce po druhé hodině ranní kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace v Kotíkově ulici osobní vozidlo Kia Picanto, které řídil opilý pětadvacetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 2 promile alkoholu. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční vězení.
 
VLOUPÁNÍ DO SKLEPNÍ KÓJE - V dopoledních hodinách vyjeli jičínští policisté do ulice Sv. Čecha, kde se neznámý pachatel v jednom z domů vloupal do sklepní kóje. Uvnitř nejdříve odcizil sadu montážních klíčů a poté zde zapálil odložený deštník. Požár se naštěstí nerozšířil do dalších prostor. Celková škoda byla vyčíslena na 200 korun. Pachateli za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení.
 
PSI NA ÚTĚKU - V odpoledních hodinách utekli  na Kopidlensku z „domova“ tři vlčáci. Na psy upozornil jeden z řidičů, který je zahlédl mezi Dětenicemi a Libání. Policisté oznámení prověřili a přitom kontaktovali jejich majitele, kteří je již hledali.
 
POŽÁR STROMU - Po šestnácté hodině došlo na Zebíně k požáru suchého stromu, který se podařilo okamžitě uhasit. Na místo vyjeli i městští strážníci, kteří si věc převzali, neboť se strom nacházel na pozemku města. Ke škodě na majetku nedošlo.
 
ZAČÁTEK ROKU 2015
SOUSEDSKÉ NESHODY - Jak na Nový rok, tak po celý rok. Doufejme, že toto přísloví nebude platit pro dvě ženy z Novopacka, které se „do sebe pustily“, sotva se rozloučily se starým rokem. Starší z žen kouřila na společné chodbě domu, co se nelíbilo její mladší sousedce, která otevřela okno, aby kouř vyvětrala. Kuřačce ale byla zima a okno zavřela. Poté následovalo přetahování o okno, které chtěla mít jedna zavřené a druhá zase otevřené. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
PETARDY RUŠILY DOBYTEK - Před jednou hodinou ranní si stěžoval muž z Kopidlenska na omladinu, která měla házet petardy a tím mu měla plašit dobytek. Policisté, kteří vyjeli na místo, již žádné rušení nočního klidu nezjistili. O tři hodiny později se oznamovatel opět obrátil na linku 158 s tím, že nadále dochází k házení pyrotechniky. Dále uvedl, že vezme zákon do svých rukou, a zavěsil. Naštěstí se tak nestalo. Po příjezdu policistů byl v obci naprostý klid.
 
PÁD MUŽ NEPŘEŽIL - Krátce po třetí hodině ranní došlo v Jičíně v jednom z panelových domů na nám. V. Čtvrtka k nešťastné události, při které zemřel starší muž. Pádem do schodišťové šachty utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Proč k pádu došlo a co bylo jeho příčinou, zjišťují jičínští kriminalisté.   
 
ZRANĚNÝ MUŽ SKONČIL V NEMOCNICI - V časných ranních hodinách převezla rychlá záchranná služba do nemocnice v Jičíně zraněného čtyřiatřicetiletého muže, který měl být fyzicky napaden a okraden v restauraci v Rohoznici. Nakonec se ukázalo, že si zranění způsobil sám při pádu na zem a okraden také nebyl.
 
HÁDKA V RESTAURACI - Hádka o „titul“ vyvrcholila nad ránem v jedné z hořických restaurací fyzickým napadením, při kterém měl starší muž několikrát udeřit mladou ženu do hlavy. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
PARTNERSKÉ NESHODY - Před pátou hodinou ranní oznámila na lince 158 žena z Jičína, že ji v bytě fyzicky napadl přítel, který ji udeřil do obličeje. Na místo vyjela policejní hlídka, na kterou již před domem čekal přítel ženy s tím, že ona fyzicky napadla jeho. Nutno zdůraznit, že oba byli opilí a jejich tváře nesly stopy násilí. Žena měla oteklý ret a muž poškrábané ucho. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
POŽÁR KONTEJNERU - Ráno zasahovali novopačtí hasiči v ulici Karoliny Světlé, kde došlo k požáru plastového kontejneru. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku a zjišťují, co bylo jeho příčinou. Není vyloučeno, že požár má na svědomí zbloudilá pyrotechnika.
 
NEZVLADATELNÍ PSI - Své tři psy evidentně nezvládá muž ze Sylvárova Újezdu, kterému v dopoledních hodinách utekli ze dvora domu. Dostali se až na soukromý pozemek u jedné z rekreačních chalup, kde napadli německého ovčáka a přitom mu způsobili zranění, se kterým byl ošetřen u veterináře. Majitel psů přiznal, že jsou nad jeho síly, a požádal, aby dva z nich byli umístěni do útulku. Tam byli  také následně převezeni. Případ šetří hořičtí policisty jako přestupek na úseku ochrany zvířat proti týrání.  
 
VLČÁK NA SILNICI - V dopoledních hodinách se obrátil na policii řidič s tím, že u Ohavče „lítá“ po silnici  zmatený vlčák. Pes zřejmě hledal svého pána a běhal za každým autem. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří již nikde psa nenašli.
 
ČERNÝ PASAŽÉR ? - Do velmi nepříjemné situace se dostal v odpoledních hodinách muž, který cestoval spolu s dvěma nezletilými dětmi vlakem z Nového Bydžova. I když měl platnou jízdenku, přesto ho nechala průvodčí v Ostroměři vystoupit a muž, který již neměl žádné peníze, se najednou dostal do pro něho neřešitelné situace. Nakonec se obrátil na policii. Hlídka na místě zjistila, že došlo k nedorozumění, kdy muž sice měl platnou jízdenku, ale špatně přestoupil. Nakonec se vše k jeho spokojenosti vyřešilo.
 
HÁDKA PARTNERÛ - Policisty v poslední době velmi často zaměstnávají partnerské neshody. Například v pátek 2. ledna v noci vyjeli jičínští policisté do Železnice, kde se nepohodla dvacetiletá žena se svým o dvanáct let starším partnerem. Oba zde  v jednom z penzionů oslavovali konec starého roku a místo, aby si užívali společných chvil, tak se neustále hádali a průběžně rozcházeli. Nakonec muž v odpoledních hodinách odjel domů bez partnerky. Večer se však pro ni vrátil, což jak později pochopil, asi neměl dělat. Ženu i s jejím psem potkal nedaleko penzionu na železničním přejezdu. Zastavil a vystoupil. Mezitím, co se snažil dát psa do kufru, žena usedla za volant a chtěla odjet.  S tím muž nesouhlasil a začal se s ní přetahovat o klíčky, až mu v ruce zůstal pouze klíč od vozidla a jí od řadicí páky, kterou ještě stačil uzamknout, aby nemohla odjet. Žena, která mu navíc měla při incidentu rozbít mobilní telefon, kopat ho, a dokonce i kousnout, s klíčkem odešla a muže nechala stát i s autem na železničním přejezdu. I když první vlak tudy projížděl  až v ranních hodinách, přesto muž raději nechal vozidlo odtáhnout do Jičína. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OPILÁ ŽENA VOLALA O POMOC - V sobotu 3. ledna odpoledne se obrátila na policii žena z Jičína s tím, že si v ulici Kosmonautů všimla ženy volající o pomoc, kterou doprovázel nějaký muž. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o třiačtyřicetiletého muže, který uvedl, že doprovázel svoji přítelkyni, a protože byla silně opilá, tak ji podpíral a připustil, že jí přitom mohl říct něco „ostřejšího“. V žádném případě ji ale fyzicky nenapadl. Muži zákona následně vyslechli i jeho přítelkyni, která byla tak opilá, že ani nemohla mluvit. Jen nesrozumitelně opakovala něco v tom smyslu, že k ničemu nedošlo a od policie nic nežádá.
 
ODCHYT PSA - V odpoledních hodinách pobíhal v Roškopově po silnici zmatený dobrman, který ohrožoval řidiče. Policisté následně kontaktovali starostu obce, který zajistil jeho odchyt.
 
MLADÍK SE BÁL PŘÍBUZNÝCH - Občané se na policisty obracejí s různými, mnohdy až úsměvnými žádostmi. Jako například muž z Miletína. Ten se údajně rozešel se svojí přítelkyní, od které si chtěl odstěhovat své osobní věci, ale protože se bál její rozvětvené rodiny, aby ho nenapadla, obrátil se o pomoc na policii. Nakonec žádnou ochranu nepotřeboval a vše vyřešil bez přítomnosti policistů.
 
nprap. Hana Klečalová
6. ledna 2015 v 15:22
 

vytisknout  e-mailem