Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Silvestrovské oslavy

JIČÍNSKO - Na Jičínsku proběhly v relativním klidu  

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - V pondělí 31. prosince si krátce po třetí hodině ranní stěžoval na lince 158  muž z Hořic na sousedy, kteří si velmi nahlas pouštěli hudbu a on nemohl spát.  Muži zákona vyzvali majitele domu, aby zjednal nápravu. Ten okamžitě „diskotéku“ zrušil a poté již byl naprostý klid.  
 
ODCIZENÉ STROMY - V dopoledních hodinách vyjeli policisté do Chomutic, kde neznámý pachatel pokácel na levém břehu řeky Javorky šest javorů  a jeden jasan, které následně odcizil. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
TANK MĚL OHROŽOVAT ŘIDIČE - Po poledni se obrátil na policii řidič osobního vozidla s tím, že ho při jízdě ze Stavu na Jahodnici ohrožoval řidič tanku. Hlídka na místě zjistila, že tank nemohl řidiče ohrožovat, neboť jel po poli. 
 
KAM ZMIZEL RAKYTNÍK ? - V odpoledních hodinách vyšetřovali hořičtí policisté krádež pěti sazenic rakytníku, které měl neznámý pachatel odcizit z dílny v Libonicích. Navíc majiteli objektu údajně svázal vrata u dílny popruhem. Případ šetří policisté jako přestupky proti majetku a občanskému soužití.   
 
SPOR VE VRŠCÍCH - Po jednadvacáté hodině došlo ve Vršcích ke sporu mezi pětadvacetiletým mladíkem a jeho o deset let starším známým. Dohadovali se ohledně petardy, kterou starší z nich hodil mezi zaparkovaná vozidla. Po ostřejší výměně názorů začal starší z mužů utíkat a přitom spadl na malý motocykl Babeta, o který si měl poranit ruku. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OPILÝ ŘIDIČ - V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Hořicích v ulici Husova osobní vozidlo Volkswagen Vento, které řídil jednadvacetiletý mladík. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,26 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti hrozí řidiči ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
"VYMETENÁ" SPÍŽ - Krátce před půlnocí řešili kopidlenští policisté neshody mezi bývalými manželi v obci Drahoraz. Předmětem sporu bylo pivo a jídlo, které měl muž své bývalé manželce sníst a vypít. Zřejmě mu došly zásoby, a tak sáhl do spíže své bývalé ženy. Ta si to pochopitelně nenechala líbit a vše oznámila na policii. Nakonec si zřejmě vše rozmyslela, neboť další přítomnost hlídky nežádala. I tak policisté všem přítomným řádně domluvili a vysvětlili, jak se mají k sobě chovat.
 
nprap. Hana Klečalová
2. ledna 2013 v 13:30

vytisknout  e-mailem