Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Muž si nedal říct, skončil na záchytce. 

První letošní víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Policisté přijali na lince 158 několik desítek oznámení, vyšetřovali přestupky i přečiny a v neposlední řadě je zaměstnaly partnerské a manželské neshody.

Pátek 6. ledna 2017

POŽÁR VOZIDLA - V půl osmé ráno zamířili sobotečtí policisté spolu s hasiči do Libuně, kde došlo vlivem technické závady  k požáru osobního vozidla, při kterém nebyl naštěstí nikdo zraněn. Věc si na místě převzal vyšetřovatel hasičů.

PSI ZAÚTOČILI NA SENIORKU - Do nepříjemné situace se dostala seniorka v obci Mladějov, na kterou při venčení pejska zaútočili dva volně pobíhající psi. Jeden z nich ji kousl do ruky, druhý do nohy a břicha a nakonec ji povalili na zem. Žena utrpěla zranění, se kterým byla ošetřena v jičínské nemocnici. Po majiteli psů pátrají sobotečtí policisté.

SPOŘE ODĚNÝ BEZDOMOVEC - V odpoledních hodinách se obrátila na policii žena z Cerekvice nad Bystřicí s tím, že si všimla muže, který šel z Třebovětic na Jeřice a přitom měl na sobě jen lehkou bundu a krátké kalhoty. Na tom by nebylo nic divného, kdyby ovšem nebyl silný mráz a několik centimetrů sněhu. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o místního bezdomovce, který uvedl, že je dostatečně oblečený, a od policistů nic nepožadoval.

PARTNERSKÉ NESHODY - Krátce po dvacáté hodině vyjeli jičínští policisté do Robous, kde mělo dojít k manželským neshodám. Opilý muž měl nejdříve napadat svoji partnerku a poté v garáži rozbíjet věci. Po příjezdu hlídky byl již v domě klid. Vzhledem k tomu, že ani jeden z aktérů nechtěl věc prostřednictvím policie řešit, více se událostí policisté nezabývali.

OBAVA O MUŽE BEZ DOMOVA - Před jednadvacátou hodinou zamířili hořičtí policisté na vlakovou zastávku do Jeřic, kde měl v čekárně ležet bezdomovec. Muž sice nikomu nic nedělal, ale oznamovatel se bál, aby zde neumrzl. Hlídka na místě zjistila, že určitě nezmrzne, protože bylo v místnosti teplo, a muž slíbil, že zde zůstane do rána.

POTYČKA V HOŘICÍCH - „Veselo“ bylo v  pozdních nočních hodinách v jednom z barů v Hořicích v Havlíčkově ulici, kde došlo ke slovní potyčce mezi dvěma muži ve věku 27 a 42 let. Nakonec mladší z nich hodil půllitrem, který se rozbil o stůl, a střepy pak poranily v obličeji druhého muže. Ten byl následně po prvotním ošetření převezen do jičínské nemocnice. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti veřejnému pořádku.  

Sobota 7. ledna 2017

ZRÁDNÝ VÝTAH - Výtahová kabina, která uvázla mezi patry, se stala nedobrovolným vězením pro dvě osoby, které se marně pokoušely dovolat na servisní službu. K události došlo krátce po třetí hodině ranní v jednom z panelových domů v Jičíně na Lidickém náměstí.  Nešťastníky nakonec vysvobodili až přivolaní hasiči. V tomto případě byla na vině technická závada. 

NEPRAVDIVÉ OZNÁMENÍ - Nad ránem mělo dojít v jedné z hořických restaurací k rvačce nejméně pěti osob. Údajně mělo jít o pěstní souboj bez jakýchkoliv zbraní. Nakonec se ukázalo, že k žádnému napadení nedošlo. Zřejmě si anonym, který vše oznámil na linku 158, dělal jen legraci.

PRASKLÉ POTRUBÍ - Po sedmé hodině ranní došlo v Kopidlně k poškození vodovodního řadu. Voda, která se valila z chodníku na vozovku, okamžitě namrzala. Místo havárie označili pracovníci správy a údržby silnic dopravními značkami a zledovatělou vozovku ošetřili pískem. Provoz byl až do odstranění závady řízen kyvadlově.

NECHTĚNĚ UZAMČENÉ VOZIDLO - O tom, jak je nebezpečné ponechávat klíče ve voze, se přesvědčili v dopoledních hodinách mladí manželé v Jičíně. Na benzínové čerpací stanici v Hradecké ulici tankovali do vozidla Ford Mondeo benzín a přitom oba z vozu vystoupili  a klíčky ponechali uvnitř. Než se nadáli, dveře se najednou zamkly a uvnitř zůstalo jejich nezletilé dítě. Problém jim po několika minutách pomohli vyřešit přivolaní hasiči, kteří dveře otevřeli. A tak nakonec vše dobře dopadlo.

OPATRNOSTI NENÍ NIKDY DOST - Velmi neopatrně si počínal po poledni majitel garáže ve Slavhosticích, kterému při práci s úhlovou bruskou „chytlo“ od létajících jisker zařízení garáže. Požár se mu naštěstí podařilo včas uhasit. Případem se bude  zabývat vyšetřovatel hasičů.   

MRTVÁ LIŠKA - Krátce po poledni se procházela před hangárem ve Vokšicích liška, která se najednou skácela a byla mrtvá. Po celou dobu ji pozorovala náhodná chodkyně, která vše oznámila na linku 158. Policisté následně kontaktovali hospodáře místního mysliveckého sdružení, který se o mrtvé zvíře postaral.

KRÁDEŽ DŘEVA - Kopidlenští policisté pátrají po neznámém pachateli, který odcizil v Ledkově u rybníka 30 dřevěných polen. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

NAPADENÍ V JIČÍNĚ - Jako gentleman se rozhodně nechoval dvaatřicetiletý cizinec, který v podvečerních hodinách napadl na jedné z jičínských ubytoven slovně a poté i fyzicky svoji družku. Ženě způsobil zranění, se kterým byla nucena vyhledat lékařské ošetření. Policisté muže vyzvali k provedení dechové zkoušky, která u něj prokázala 2,65 promile alkoholu. Jeho partnerka na tom byla o něco lépe, ta měla v dechu „pouze“ 1,03 promile alkoholu. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

OBAVA O PŘÍTELE - V nočních hodinách se obrátila na policii žena z Kopidlenska s tím, že se pohádala s přítelem, který odešel z domu, a ona se bojí, aby venku neumrzl. Než stačili policisté zahájit pátrací akci, byl muž doma. Prý se šel pouze projít do nedalekého lesa.

Neděle 8. ledna 2017

OPILEC NA CHODNÍKU -  Nad ránem ležel před jedním z domů v Libáni opilec.  Jednalo se o čtyřiačtyřicetiletého muže, kterého policisté probudili a z důvodu chladného počasí raději doprovodili domů. 

MUŽ SKONČIL NA ZÁCHYTCE - Trpělivost obyvatelů jednoho z domů v Jičíně v ulici M. Koněva zkoušel v  ranních hodinách opilý muž, který jim téměř hodinu zvonil na zvonky a přitom pod jejich okny vykřikoval vulgární výrazy.  Hlídka na místě zjistila, že se jedná o čtyřicetiletého muže, kterého převezla na policejní služebnu.  Vzhledem k tomu, že neustále opakoval, že se na místo vrátí a bude v jednání pokračovat, skončil s 1,85 promile alkoholu v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.  Tím to ale pro něj neskončilo. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

NÁLEZ PENĚŽENKY - V dopoledních hodinách našla pracovnice benzínové čerpací stanice v Robousích na odpočívadle pánskou peněženku, ve které se nacházely osobní doklady. Podle nich následně policisté kontaktovali majitele, který uvedl, že se pro peněženku vrátí.

NEVHODNĚ ODSTAVENÉ VOZIDLO - Před sedmnáctou hodinou zamířili jičínští policisté do Starého Místa, kde mělo stát za zatáčkou neosvětlené vozidlo. Po příjezdu hlídky se již vůz na místě nenacházel.

ZAPADLÉ AUTO - V podvečerních hodinách přijali policisté oznámení o dopravní nehodě, ke které mělo dojít mezi obcemi Stupná a Bělá u Pecky. Nakonec se ukázalo, že řidička „pouze“  s vozidlem zapadla do sněhu a žádala asistenční službu o pomoc. Než stačilo na místo vyjet asistenční vozidlo, jel kolem traktor, který ženě pomohl a vůz vytáhl. 

OBAVA O BEZDOMOVCE - Před osmnáctou hodinou se měl pohybovat v Hořicích na náměstí bezdomovec v bílé bundě. Policisty na muže upozornil jeden z procházejících občanů, který se bál, aby bezdomovec neumrzl. Na místo vyjela policejní hlídka, která však už nikde muže nezastihla. 

VOLNĚ POBÍHAJÍCÍ PSI - Po dvacáté hodině se měli po jednom ze soukromých pozemků v Tetíně prohánět dva toulaví psi, což se pochopitelně nelíbilo jeho majiteli a obrátil se na linku 158.  Policisté muži vysvětlili, jak má v takovém případě postupovat.                                                            

por. Hana Klečalová, DiS.
10. ledna 2017 v 12:22

 

 

 

vytisknout  e-mailem