Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Silniční kontroly

JIČÍNSKO - Alkohol a volant nejdou dohromady.  

I když policisté upozorňovali, že se na přelomu roku zaměří na řidiče, zda nejezdí pod vlivem alkoholu, přesto jich několik nachytali.

Jako například pětatřicetiletého řidiče osobního vozidla Mercedes Benz, kterého v sobotu 31. prosince krátce po šestnácté hodině kontrolovala policejní hlídka u Jeřic. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 0,29 promile alkoholu. A tak kromě toho, že policisté muži zakázali další cestu, hrozí mu ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

Policejní kontroly pokračovaly i v neděli 1. ledna. V dopoledních hodinách zastavili policisté v Jičíně v ulici Na Hrádku osobní vozidlo Volkswagen Passat, které řídil čtyřiatřicetiletý muž. Vzhledem k tomu, že měl v dechu 0,48 promile alkoholu, bude o jeho dalším osudu rozhodovat příslušný správní orgán.

Třetím hříšníkem byl třicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia, kterého policisté kontrolovali v neděli 1. ledna krátce po desáté hodině dopolední v Jičíně v Popovické ulici. V dechu mu naměřili 0,35 promile alkoholu. Muži, kterému policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičské oprávnění, hrozí ve správním řízení několikatisícová pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.

por. Hana Klečalová, DiS.
2. ledna 2017 v 14:00

 

vytisknout  e-mailem