Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Díky spolupráci s občany se podařilo předejít možnému neštěsí

KRÁLOVÉHRADECKO - Podnapilý řidič mířil prý do Prahy. 

Na základě poznatků od všímavých občanů získali včera po poledni policisté informaci, že se na Chlumecku pohybuje osobní motorové vozidlo s podezřelou posádkou, která je pravděpodobně pod vlivem alkoholu. Operační důstojník proto do uvedené lokality vyslal okamžitě policejní hlídku z Obvodního oddělení Chlumec nad Cidlinou. Policisté, konající službu, díky výborné místní znalosti teritoria zanedlouho skutečně v Chlumci nad Cidlinou vypátrali vozidlo, které odpovídalo popisu a na první pohled se chovalo na komunikaci podezřele. Řidič (cizinec, nar. 1983) vozidla zn. Audi A6 černé barvy jel totiž částečně v protisměru. Hlídka proto vozidlo dojela a provedla jeho kontrolu. Jelikož byl z řidiče cítit alkohol, vyzvali ho muži zákona k provedení opakované dechové zkoušky. Ta potvrdila použití alkoholu s naměřenými hodnotami 2,57 a 2,39 promile alkoholu v dechu.

Není bez zajímavosti, že řidič policistům uvedl, že před jízdnou vypil v Hradci Králové u svého kamaráda asi litr vodky a jedno pivo. V poledne se prý rozhodli společně odjet do Prahy, ale řídit prý musel on, protože jeho kamarád byl tak opilý, že se musel ve vozidle spokojit s místem spolujezdce, kde nakonec usnul. Jejich nebezpečná jízda skončila krátce po 13. hodině díky skvělé spolupráci s občany a včasnému zákroku ze strany policie.

Muži zákona ve zkráceném přípravném řízení zahájili ve věci úkony trestního řízení a 31letému cizinci sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky s trestní sazbou až na 1 rok. Celý případ byl tak během čtyřiadvaceti hodin vyřešen.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 30. 10. 2015 ve 13:25

vytisknout  e-mailem