Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloděj okradl spící ženu

KRÁLOVÉHRADECKO - Pozor, kde si ustelete! 

Policisté z Obvodního oddělení II v Hradci Králové zahájili úkony trestního řízení kvůli krádeži peněženky, včetně platebních karet, s trestní sazbou až na 2 léta. Případ přišla osobně tuto sobotu na policejní služebnu na Slezské Předměstí nahlásit 25 letá poškozená žena. Uvedla, že v sobotu po půlnoci (dne 26. 11. 2016) navštívila se svým kamarádem jednu z vináren v Hradci Králové, kde setrvala až do ranních hodin. Než ji prý přemohl spánek, odložila svoji kabelku s osobními věcmi vedle sebe v sedacím boxu. Když se v cca 10:30 probudila, zjistila, že má kabelku otevřenou (viz foto). Poté, co jí později došlo, že jí chybí také peněženka s doklady, platebními kartami a penězi, ohlásila případ na policii.

Obdobný případ řešili policisté o víkendu také na služebně v Malšovicích (OOP III), kam přišla rovněž mladá žena nahlástit, že byla ve spánku okradena. Více v článku: Spánek v autě přišel dívku draho 

O tom, že kapesní krádeže není dobré podceňovat, připomínáme průběžně celý rok. Proto dříve, než se vydáte v tomto období třeba na předvánoční nákupy, naučte se předvídat. Mějte na paměti, že se kapesní zloději cítí dobře tam, kde se pohybuje větší množství lidí – v nákupních centrech, na tržnicích, v městské hromadné dopravě, na různých kulturních akcích nebo i v restauracích. Čekají na Vaši  nepozornost a samotnou krádež provedou velmi rychle, obvykle během několika málo vteřin. Pak nepozorovaně zmizí v davu nebo předají odcizenou kořist svému komplici a tváří se jakoby se nic nestalo. Krádež mají předem pečlivě nacvičenou a chovají se velmi profesionálně. Kapsáři kradou tak dokonale a nepozorovaně, že se o chybějících dokladech či peněžence dozvíte často až mnohem později a na zcela jiném místě, než ke krádeži došlo. O pachateli a jeho popisu nemá okradený obvykle ani potuchy.

A jak se tedy účinně bránit? Nedávejte  kapesním zlodějům šanci a mějte své věci – peníze, osobní doklady, platební karty, mobilní telefony, kabelky i zavazadla neustále pod kontrolou.

Více k prevenci ve videu zde: Na kapsáře bacha

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 28. 11. 2016 ve 14:00

Odkazy do noveho okna

krádež věcí z kabelky

krádež věcí z kabelky 

Detailní náhled

krádež věcí z kabelky

krádež věcí z kabelky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem