Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Památka zesnulých

KRAJ - Policisté plánují zvýšený dohled 

V souvislosti s památkou zesnulých plánují policisté již tradičně v našem kraji zvýšený dohled. Svoji pozornost zaměří na prevenci v oblasti dopravy,  zejména v místech předpokládaného zvýšeného provozu u hřbitovů a u přilehlých parkovišť. V rámci prevence kriminality se muži zákona budou také věnovat rizikům souvisejícím s krádežemi na hřbitovech a s krádežemi věcí ze zaparkovaných vozidel. Na bezpečnost a plynulost silničního provozu budou policisté dohlížet na Hradecku, Jičínsku, Náchodsku, Rychnovsku a Trutnovsku již v příštích dnech, zejména pak o tomto víkendu. Do akce se zapojí pěší i motorizované hlídky ze všech obvodních oddělení, a to i ve spolupráci s městskými strážníky.

Každoročně také připomínáme, aby návštěvníci pietních míst měli na paměti, že chvilkové nepozornosti využívají v těchto dnech bohužel i osoby, které sem  nepřicházejí uctít památku. Terčem jejich zájmu bývají především odložené kabelky, peněženky, mobilní telefony nebo věci ponechané bez dozoru právě v zaparkovaných vozidlech poblíž hřbitovů. Nedávejte proto zlodějům šanci a mějte své věci neustále pod kontrolou! Zvýšená ostražitost platí i v případě, že máte kabelku nebo tašku u sebe. Kapesní krádež je totiž pro zkušeného zloděje otázkou krátkého okamžiku, kterého nezastaví ani pietní místo. Podceňovat bychom neměli ani rizika krádeží věcí přímo z hrobů, kterým lze však jen stěží zabránit. Pachatelé se kromě krádeží květin a pietní výzdoby totiž zaměřují i na části náhrobků či hrobek. Nejlepší cestou, jak pomoci nalezení takových odcizených předmětů, je proto jejich fotodokumentace a větší obezřetnost. Více v letáku ZDE.

Pokud se přesto setkáte s protiprávním jednáním, neváhejte se obrátit o pomoc na policii. Stejně tak volejte policisty na linku 158, pokud si všimnete v těchto místech například podezřelých osob!

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 26. 10. 2016 v 10:15

 

Odkazy do noveho okna

hrbitov_letak

hrbitov_letak 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem