Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže kovů objasněny

KRÁLOVÉHRADECKO - Policisté zadrželi podezřelé na místě činu 

Policisté z Obvodního oddělení policie Hradec Králové II zadrželi tento týden přímo při činu podezřelou trojici mužů ve věku 21, 23 a 31 let z Hradce Králové, která je důvodně podezřelá z krádeží  kovů.  Mužům je kladeno za vinu, že toto pondělí (18. února 2013), vnikli okolo druhé hodiny ranní  do areálu jedné hradecké firmy v ul. Zemědělská, kde odcizili volně odložené hliníkové plechy střešní krytiny. Mezitím, co jeden z trojice hlídal před objektem, dva přelezli plot. Odcizený materiál poté přehodili přes oplocení a odvezli na ručním dvoukolovém vozíku k řadovým garážím. Zde plechy sešlapali a zohýbali s úmyslem odevzdat je do sběrny. Policisté byli na místo přivoláni všímavými občany, kteří odtud uslyšeli hluk způsobený manipulací s kradenými plechy.
Při příjezdu na místo muži zákona spatřili  nedaleko garáží přistavenou kárku a u ní pohybující se podezřelé postavy, nakládající kusy železa. I když se trojice zpočátku snažila policisty přesvědčit, že tento materiál  „pouze nalezla“, k činu se nakonec přiznala. Obdobné krádeže podle stejného scénáře se měli muži dopustit i tuto neděli (17. února 2013), kde odcizili ve stejné ulici rovněž hliníkové plechy.  
 
Muži jsou dále podezřelí, že minulý pátek (15. února 2013) odpoledne vnikli na neoplocený pozemek prostoru železniční vlečky na vlakovém nádraží v Hradci Králové – Slezském předměstí, kde mezi keři nalezli kovovou konstrukci. Přinesenou pilkou na železo část konstrukce rozřezali na kusy a odnesli do výkupny sběrných surovin.

Celkové utržené finanční prostředky z těchto krádeží ve výši  3.614 korun si pak mezi sebou měli rozdělit a použít na nákup cigaret a alkoholu.  Dva starší muži z trojice nejsou policistům neznámí, neboť již v minulosti byli za trestnou činnost majetkového charakteru souzeni. Policisté rovněž nevylučují, že 21letý muž má na svědomí i další trestnou činnost. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení jako přečin krádeže spáchané ve spolupachatelství, kde trestní zákoník stanovuje pro 23 a 31letého muže trest odnětí svobody až na 3 léta, pro 21letého muže až na 2 léta.
 
Foto Policie ČR: místo činu a zadržený muž
por. Mgr. Lenka Burýšková
Zveřejněno: 20. února 2013 ve 13:40

vytisknout  e-mailem