Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Konec prázdnin z pohledu policie

KRÁLOVÉHRADECKO - Zvýšený dohled na silnicích, u škol i na koncertě 

Královéhradečtí policisté budou již tradičně v souvislosti s koncem prázdnin a začátkem školního roku dohlížet na plynulost a bezpečnost silničního provozu. Zvýšený dohled proto bude zaměřen na vytipovaná místa okresu, zejména na silniční tahy, kde očekáváme návrat lidí z dovolených. Hlídky dopravní policie posílí po celém kraji i policisté z Krajského dopravního družstva KŘP Khk.

V příštím týdnu opět pokračuje v blízkosti škol také dopravní preventivní akce s názvem „Zebra se za tebe nerozhlédne“. Královéhradečtí policisté budou stejně jako na jaře na správné přecházení dětí dohlížet například ve středu (4. 9. 2013) před Základní školou v Nechanicích, kde společně se zástupci ZPMV a BESIPu předají dětem kromě cenných rad i dárky. Akce bude podpořena následným seminářem pro děti ve zdejší základní škole.

Se zvýšeným dohledem nejen uniformovaných policistů se setkáme již dnes v obci Výrava na Královéhradecku, kde se večer koná trojkoncert skupin Kryštof, Mandrage a zpěváka Tomáše Kluse ( více na: www.vyrava-letniparket.cz/). Naši policisté budou připraveni zejména v souvislosti se zajištěním veřejného pořádku a pořádku v dopravě. Posílen výkon služby bude z řad kriminální, cizinecké a pořádkové policie (dopravní policie a oddělení služební kynologie). Žádáme řidiče, aby respektovali pokyny pořadatelů a parkovali na vyznačených místech. S ohledem na značný počet návštěvníků a zvýšený pohyb chodců v obci a blízkém okolí žádáme všechny účastníky silničního provozu o zvýšenou opatrnost.

Vzhledem k uzavřenému úseku silnice v Hradci Králové - Slatině dporučujeme návštěvníkům koncertu použít pro dopravu náhradní trasu. Řidiči se z Hradce Králové do Výravy  například dostanou přes Piletice a Librantice, přes Černilov nebo přes Třebechovice pod Orebem.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Zveřejněno: 30. srpna 2013 v 9:35

vytisknout  e-mailem