Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Straky v bytech

HODONÍNSKO: Okradli rodiče i kamarádku 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou mužů, které obvinil z Krádeží, kterých se dopustili během posledních pár týdnů. Oba pachatelé mají s policisty a s porušením zákona bohaté zkušenosti. Devatenáctiletý mladík v prvním případě využil nepřítomnosti své matky a jejího druha a z jejich domu v Hodoníně, kde byl na návštěvě, odcizil elektronářadí, elektroniku, šperky a peníze. Dále pak s sebou přibral mobilní telefon a PC příslušenství. Všechny ukradené věci z domu odvezl, ty pak prodal a peníze použil pro vlastní potřebu. Krádeží způsobil majitelům celkovou škodu ve výši téměř dvacet tisíc korun.
Na druhou krádež si přibral svého pětadvacetiletého kamaráda. Tento skutek se odehrál ve Strážnici, kde oba byli na návštěvě u své přítelkyně.  Zloději využili její nepozornosti, prohledali byt a odcizili větší obnos peněz a zlaté náušnice. Při další návštěvě využili oba zloději chvíle, kdy se dívka nacházela v koupelně. Ze šatní skříně odcizili další finanční hotovost a osobními doklady rodiny. Nepohrdli ani zlatými šperky a hodinkami. O peníze a ukradené věci se vždy rozdělili a použili je pro vlastní potřebu, převážně však při hře na hracích automatech. Majitelům bytu jejich řáděním vznikla škoda ve výši necelých 70tisíc korun.
Pečlivá a rychlá práce policistů přinesla ovoce. Operativním šetřením a tipováním pachatelů se trefili do černého. Oba zloděje zadrželi a z uvedených skutků obvinili. Za trestný čin Krádeže jim oběma hrozí odsouzení až na pět let odnětí svobody.

nprap. Petr Zámečník

vytisknout  e-mailem