Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Slavnostní ukončení pátého ročníku projektu Kapka prevence

HODONÍNSKO: Předávali jsme ceny vítězům výtvarné soutěže a zároveň prezentovali svoji práci při Dnu otevřených dveří 

V  pátek 18. června  v 9 hodin při příležitosti Dne  otevřených dveří  proběhlo na Územním odboru v Hodoníně  vyhlášení vítězů  výtvarné   soutěže v projektu prevence kriminality dětí  s názvem Kapka  prevence.  Etapový   projekt je určen pro děti mladšího  školního věku,  tedy II. a III. tříd   základních škol.  Projekt Kapka prevence  byl zahájen v roce 2005. Letos už tedy končí pátý ročník tohoto projektu.
 
Projekt je realizován  vždy během školního roku.  Na  jeho počátku děti obdrží  z rukou policistů pracovní  složky Kapky prevence,  v  nichž  je uloženo 10 pracovních  listů. Listy obsahují různé úkoly,   doplňovačky a  preventivní  rady z oblastí prevence, které  děti spolu s  pedagogem nebo  rodiči  vypracovávají.
 
Cílem  projektu prevence kriminality  je snížení   kriminality dětí,  kriminality páchané na dětech  a v neposlední řadě i zvýšení   právního vědomí dětí.  V projektu bývá na konci školního  roku  vyhlašována  soutěž  pro všechny zúčastněné děti.
 
Do projektu  KAPKA   PREVENCE   se ve školním roce 2009/2010 se zapojilo 62 základních škol   okresu Hodonín, což čítá 151 tříd a necelých  2 800  žáků   II.  a III.   tříd.
  
Do letošní  výtvarné  soutěže,  která je na dobrovolnosti škol, stejně jako projekt,  se zapojilo základních  škol. Letos bylo téma  výtvarné soutěže  "Kolo mých snů". Na  preventivně informační skupinu přišlo  neuvěřitelných 865 krásných obrázků malovaných různými technikami a také vyrobené z papíru jako modely.  A tak komise,  sestavená z policistů  ÚO,  vybrala 15 dětí z  II. tříd a 15 dětí z III. tříd. 
Vítězové  si  nejenže  převzali tašku plnou dárků  od Kapky prevence,  ale děti se také  podívaly  na vybraná pracoviště policistů.  Pro děti i jejich  doprovod bylo přichystáno  občerstvení  a něco sladkého na   zub.
 
Všechny děti (2800), které  se do projektu Kapka  prevence  zapojily, obdrží do konce měsíce června z rukou policistů  dárečky. 
 

 

Den otevřených dveří na Policii ČR v Hodoníně

V pátek během celého dopoledne proběhl také Den otevřených dveří na Územní odboru Policie ČR v Hodoníně.  Přišlo se na nás podívat přes 700 dětí  základních a mateřských škol. Svoji práci a výbavu prezentovali složky pořádkové, dopravní a kriminální policie, psovodi, cizinecká policie a jízdní policie se svými koníky, kteří jsou  vždy pro děti velkým zážitkem.

 

Foto - Vyhlášení vítězů ZDE

Foto - Den otevřených dveří ZDE

 nprap. Radka Polášková

vytisknout  e-mailem