Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Projekt "Bezpečně v silničním provozu" byl úspěšně ukončen.

HODONÍNSKO:Žáci na Kyjovsku získali své průkazy cyklistů 


Každý mi dá určitě za pravdu,  že preventivní  činnost věnovaná dětem je velmi potřebná  a důležitá. Výsledky této činnosti však  nejsou okamžité,  ale poznáme je až za delší časový horizont. Mezi ty, kteří se dlouhodobě  dopravním přednáškám věnují patří  Preventivně informační skupina Policie ČR Hodonín, Dům dětí a mládeže  v Kyjově a Městská policie Kyjov.
Pro žáky druhých tříd je  to dvakrát  za školní rok,  kde si připomeneme pravidla pro chodce a základy  jízdy na jízdním kole.
Žákům  čtvrtých tříd základních  škol jsou  pravidla silničního provozu vštěpovány v sedmi  přednáškových cyklech po dobu  školního roku. V současné  době je tato přednášková činnost prováděna na  13  základních  školách  na  Kyjovsku. Je to vlastně  příprava na  samostatnou jízdu od 10 let v silničním provozu. Cyklus začíná  v  listopadu a končí v měsíci květnu.
Dětem je přiblížena  práce policie a jejich  služební pomůcky, které používají  při své práci. Dále se podrobněji probírají  pravidla  pro cyklisty, první pomoc, výbava jízdního kola, dopravní značky a   jízda  křižovatkou. V závěru je vše ukončeno testovými  otázkami z bezpečnosti a  plynulosti v silničním provozu, jízdou  zručnosti  a  jízdou  po dopravním  hřišti. Děti si svými  znalostmi během přednášek získávají informativní kartičky,  drobné dárečky a plní domácí úkoly. Ti nejlepší dostaly  v závěru ještě  hodnotné ceny, které dodal Besip a Policie ČR. Všechny děti získaly  průkaz   cyklisty se svojí   fotografií a iniciály, který je zaregistrován Ministerstvem  dopravy. 
Letos svůj průkaz získalo  260 žáků čtvrtých tříd.  Přejeme všem bezpečnou jízdu.
 

Fotogalerie a práce dětí ZDE

nprap. Radka Polášková

vytisknout  e-mailem