Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Měnil, až vyměnil

HODONÍNSKO: Použil známý trik prodavačku a připravil o peníze. 

Neznámý pachatel v obchodním domě Kaufland v Hodoníně použil známý a tolikrát medializovaný trik s výměnou bankovek a prodavačku zmátl natolik, že ji připravil o peníze. Muž s dítětem přišli do jednoho z obchůdku v pasáži obchodního domu a začali vybírat zboží. Nakonec si vybrali drobnost za necelých 70 korun. Zaplatil však bankovkou v nominální hodnotě 2000 korun. Prodavačku mu tedy zboží prodala a zpátky vyplatila zbývající bankovky a drobné mince. V tom se ale muž rozhodl, že je údajně nakoupená věc moc drahá a chtěl vrátit peníze. Ona mu tedy vrátila dvoutisícovou bankovku a vzala si od něj zpět peníze, které jí podal do ruky. Při tom však on i se svým malým kumpánem odváděli pozornost a neustále se ptali na různé zboží a jeho ceny. Prodavačka poté převzala peníze a vložila je do pokladny. Až poté, co oba z obchůdku odešli, si prodavačka všimla, že jí chybí dvě bankovky hodnoty 500 korun. Jednalo o muže okolo 35 let, asi 170 cm vysoký snědší pleti, krátké vlasy. Na sobě měl tmavě modrou bundu, tmavé kalhoty a mluvil špatně česky.

Po pachateli policisté pátrají a žádají o spolupráci při ustanovení pachatele i veřejnost. Své poznatky můžete sdělit hodonínským policistům na telefonu 974 633 470.

Je pravděpodobné, že stejný trik může zkoušet zase jinde. Policisté proto apelují na případné další prodejce, stánkaře, obsluhy benzinek aby byli při podobném jednání velmi obezřetní a nenechali se zmást. Scénář těchto událostí je vždy stejný. Nákup věci malé hodnoty, ale placení bankovkou velké nominální hodnoty. Následně si nákup rozmyslí, chce vrátit zboží i peníze a nastane zmatek, během kterého odcizí peníze. Dávejte si proto pozor a nenechávejte se okrást..

por. Bc. Petr Zámečník, 21. 12. 2017

Odkazy do noveho okna

Kaufland_Hodonín

Kaufland_Hodonín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem