Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Když za volantem sedí alkohol

HODONÍNSKO: Kyjovští policisté přistihli nezodpovědné řidiče 

Kyjovští policisté se o víkendu zaměřili také na kontrolu řidičů motorových vozidel.  Jejich snaha přinesla ovoce a přistihli tři řidiče, kteří za volantem či řídítky neměli co dělat. Prvním z nich byl třiatřicetiletý muž, který po vypití alkoholických nápojů usedl za volant. Jeho jízda skončila v Kyjově na ulici Strážovská, kde ho zastavili policisté. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 2,7 ‰ alkoholu.  Tomuto řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Řidiči hrozí obvinění z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a trest odnětí svobody až jeden rok.

Za řídítka mopedu sedl s alkoholem i padesátiletý muž, kterého policisté přistihli v obci Nechvalín.  Provedenou dechovou zkouškou bylo zjištěno, že před jízdou požil alkoholické nápoje. Hodnota na přístroji ukázala čtvrt promile a tak bude spisový materiál postoupen k vyřešení správnímu orgánu. Tam mu za přestupek hrozí pokuta až do výše 20 000 Kč a zákaz řízení až na jeden rok.

Poslední přistiženou byla třiatřicetiletá žena, kterou policisté kontrolovali v Kyjově v ulici Za humny. Tuto ženu policisté dobře znají, protože již několikrát řídila vozidlo po požití drog. V současné době má za předchozí prohřešky vysloven roční zákaz řízení. Ani tento zákaz ženu od řízení vozidla neodradil. Svým jednáním se tak dopustila trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a soud ji může potrestat až tříletým trestem odnětím svobody.


nprap. Petr Zámečník

vytisknout  e-mailem