Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zaměřeno na cyklisty

BŘECLAVSKO: Snažíme se upozorňovat na prohřešky, někdy ovšem domluva nestačí.  

Břeclavsko - Policisté se na Břeclavsku během prázdnin věnují neustále kontrolám cyklistů. Někdy se jedná o akce více preventivně zaměřené, ovšem ti největší provinilci neuniknou ani potrestání v podobě pokuty. Při nedávné kontrole narazila jedna hlídka na čtyři cyklisty, kteří měli pozitivní zkoušky na alkohol a jejich hodnoty bohužel vždy vykazovaly velmi „slušné“ skóre.

Zaměřujeme se hlavně na vybavenost jízdních kol, dodržování předpisů či požití alkoholu bezprostředně před jízdou či během jízdy. Neustále se snažíme být tolerantní a cyklistům vysvětlujeme, že povinnost mít světlo za snížené viditelnosti, slouží k jejich bezpečnosti. Apelujeme na rodiče, že je důležité, když jejich malí cyklisté nosí připevněnou přilbu apod.
 
Tento pátek ve večerních hodinách proběhly v celém našem regionu silniční kontroly. Opět se našlo několik provinilců se slabým světlem, které nebylo téměř vidět. Snažili jsme se také upozornit na důležitost reflexních předmětů. Někteří cyklisté odjížděli z naší kontroly mile překvapeni - dostali od nás totiž reflexní pásku, která může několikanásobně zvýšit jejich bezpečnost.
Věříme, že si cyklisté začnou sami uvědomovat, jak moc jsou v provozu zranitelní a vynaloží veškeré možné prostředky na svoji bezpečnost. K tomu samozřejmě patří, že budou sedat za řídítka ve střízlivém stavu a budou dodržovat veškerou povinnou výbavu, která k jízdnímu kolu náleží.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 16. srpna 2014
 
Odkazy do noveho okna

cyklisté

cyklisté 

Detailní náhled

cyklisté_1

cyklisté_1 

Detailní náhled

cyklisté_2

cyklisté_2 

Detailní náhled

cyklisté_3

cyklisté_3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem