Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Vidíme se?

BŘECLAVSKO: Preventivní kampaň zaměřená na viditelnost chodců. 

Břeclavsko - Dopravní policisté na Břeclavsku se v těchto dnech snaží zaměřovat na nejzranitelnější skupinu v silničním provozu – na chodce. Po preventivní linii jsme včera ve večerních hodinách vytipovali místa v našem regionu a zastavili jsme několik desítek chodců. Snažili jsme se jim zdůraznit, jak je důležité být v silničním provozu viděn. Jako malou pozornost od nás dostali reflexní pásek nebo tašku s reflexním pruhem.

Mít na sobě reflexní prvky mimo obec se dokonce stává povinností. Tento bod v zákoně by měl přispět ke zvýšení bezpečnosti. Mnozí řidiči by mohli z vlastní zkušenosti mluvit o tom, jak si chodce v tmavém oblečení povšimli až na poslední chvíli. V tom lepším případě stačili na situaci včas zareagovat. Pokud ovšem dojde k dopravní nehodě, bývají následky častokrát fatální.

Bezpečnost chodců i cyklistů se řadí k prioritám dopravní policie. Kampaň s názvem „Vidíme se?“ bude na Břeclavsku pokračovat i v dalších dnech. Policisté proto připravují i řadu preventivní besedy určených pro seniory a děti školního věku.

K závěru zbývá dodat, že by se měl každý člověk zamyslet nad svojí bezpečností. Zejména za snížené viditelnosti by si chodci měli uvědomit, že reflexní prvky jim mohou v kolizních situacích mnohdy zachránit i život.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 17. února 2016

 

 

Odkazy do noveho okna

4 vidíme se_4

4 vidíme se_4 

Detailní náhled

3 vidíme se_3

3 vidíme se_3 

Detailní náhled

2 Vidíme se_2

2 Vidíme se_2 

Detailní náhled

1 vidíme se_1

1 vidíme se_1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem