Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řidič nadýchal téměř 4 promile!

BŘECLAVSKO: Hlídce tvrdil, že vypil pouze tři piva. 

Moravská Nová Ves - Prvenství v hodnotě naměřeného alkoholu v dechu získal v tomto roce na Břeclavsku řidič, kterého dopravní hlídka zastavila včera ve 12.30 hod. Čtyřiačtyřicetiletý muž jel s osobním vozidlem Škoda Fabia směrem od Moravské Nové Vsi na Prušánky. Musel tedy přejíždět i frekventovanou silnici I/55.

Když kolegové řidiče vyzvali k provedení odborného měření na alkohol, hodnotě se nestačili divit. Na displeji se ukázalo 3,99 promile. Při druhém měření, které proběhlo za několik minut, vykázal přístroj hodnotu o něco nižší, ale přesto zarážející - 3,72 promile. Hlídka muže vyzvala k podrobení se lékařského vyšetření, které je spojeno s odběrem krve.

K celé události lze doplnit, že policisté zadrželi muži na místě řidičský průkaz a další jízdu mu samozřejmě zakázali. Na dotaz, co před jízdou pil, odpověděl, že měl pouze tři piva. Řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

Znovu apelujeme na řidiče, aby byli zodpovědní a nesedali za volant, pokud jsou pod vlivem návykových látek. Alkohol i drogy jízdu negativně ovlivňují, a řidiči po jejich užití mohou ohrozit život i zdraví ostatních účastníků silničního provozu.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 4. března 2019

vytisknout  e-mailem