Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Myslivecké hony jsou v plném proudu

BŘECLAVSKO: Policisté vyrazili na kontroly mysliveckých honů. 

Policisté z odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál se každoročně vydávají na kontrolu mysliveckých honů. Stejně tak tomu bylo i v sobotu 20. listopadu 2021, kdy jen na území okresu Břeclav bylo zkontrolováno pět mysliveckých spolků. Celkem se honů účastnila více než stovka myslivců. Kontroly jsou prováděny samozřejmě na celém území kraje.

Policisté se u myslivců zaměřili na kontrolu oprávněnosti k držení a nošení zbraně a střeliva (tj. platný zbrojní průkaz), fyzickou kontrolu držených a nošených zbraní (tj. technický stav zbraní, kontrolu výrobního čísla, kontrolu platné zkušební značky a porovnání údajů v příslušeném průkazu zbraně). Vedle kontroly zbraní a potřebných dokladů byla u myslivců provedena i orientační dechová zkouška s cílem prověřit, zda nejsou myslivci před honem nebo v jeho průběhu pod vlivem alkoholu.

V rámci provedených kontrol policisté nezjistili žádné nedostatky. Všichni kontrolovaní myslivci měli své zbraně a potřebné doklady v pořádku a jejich orientační dechové zkoušky na alkohol byly vyhodnoceny s výsledkem negativní. Závěrem lze konstatovat, že myslivci jsou si svých povinností plně vědomi a řádně je dodržují.

por. Ing. Bc. Miroslav Měchura, MBA, LL.M.,  21. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem