Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Manželský pár opět v akci

BŘECLAVSKO: Dvojice je obviněna z dalších krádeží. 

Břeclavsko - V polovině prosince jsme informovali o tom, že se policistům na Břeclavsku podařilo dopadnout manželský pár, který se rozhodl zlepšit si finanční situaci nekalým způsobem. Dvojice byla tehdy dopadena přímo po vykradení nákladního vozidla v Rakvicích. Kromě uvedeného protiprávního jednání se ukázalo, že jsou manželé podezřelí také z odcizení dalších autobaterií. Oba byli stíháni na svobodě. Informace k těmto případům jsme uveřejnili ve zpravodajství: https://www.policie.cz/clanek/zadrzeli-jsme-manzelsky-par.aspx

Ovšem jak se zdá, dvojice svého jednání příliš nelitovala. Naopak by se dalo říci, že manželský pár ani po převzetí usnesení o zahájení trestního stíhání nezahálel. Během uplynulého víkendu byl 22letý muž i jeho 32letá žena znovu zadrženi. Vyšlo totiž najevo, že v trestné činnosti pokračují nadále. Vyšetřovatel je obvinil z několika trestných činů - krádeže, poškození cizí věci a také porušování domovní svobody. Viní je, že odcizili další autobaterie, a to například ze dvou pásových jeřábů, několika nákladních vozidel, traktoru či bagru.

Někdy se do ulic vydávali společně, ale jindy vyrazil manžel na lup sám. Bude se tedy navíc zpovídat z vloupání do několika objektů v obci Vrbice. Jednalo se například o vniknutí do sklepních kójí v bytovém domu, odkud zmizelo nářadí, potraviny i lahve alkoholu. V této obci „zamířil“  také do místního pohostinství i kotelny obecního úřadu. Přes zavřené dveře si přivlastnil, co mu nepatřilo. Z výčtu skutků nelze opomenout ani jeho řádění v obci Kobylí – je obviněn z vloupání do budovy železniční stanice a sklepa bytového domu.

Při sečtení vzniklé škody, kterou za sebou manželé zanechali, se částka vyšplhala na více než 140 tisíc korun. K doplnění zbývá dodat, že policisté spoustu odcizených věcí zajistili v místech, kde se manželský pár pohyboval a přebýval.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 9. ledna 2019

Odkazy do noveho okna

odcizené věci_1

odcizené věci_1 

Detailní náhled

odcizené věci_2

odcizené věci_2 

Detailní náhled

odcizené věci_3

odcizené věci_3 

Detailní náhled

odcizené věci_4

odcizené věci_4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem