Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Únos dětí z Litoměřicka

Prověřování postupu policistů bylo ukončeno. 

Pracovníci odboru vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje ukončili vyhodnocování správnosti postupu policistů, kteří se podíleli na pátrání po unesených dětech z Litoměřicka. Ve svých závěrech nedošel kontrolní orgán krajského ředitelství PČR k jakýmkoliv závěrům, které by svědčily pro takové pochybení policistů, které by na konečný výsledek mělo mít jakýkoliv vliv.

Postup policistů a závěry odboru vnitřní kontroly KŘP Ústeckého kraje následně prověřili také pracovníci odboru vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR, kteří konstatovali spíše dílčí či administrativní nedostatky, nicméně opět bez vlivu na výsledek pátrání.

Ředitel Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje přijal i na základě těchto zjištěných formálních nedostatků, které se týkaly zpravidla vedení spisového materiálu či komunikace, příslušná opatření, se kterými seznámil v těchto dnech i pana policejního prezidenta genmjr. Tomáše Tuhého, stejně tak jako s výsledky samotné kontroly. Pan policejní prezident se s přijatými opatřeními ztotožnil.

Ukončení prověřování správnosti postupu policistů nemá žádný vliv na neustále probíhající úkony v rámci vyšetřování celého případu.

Závěrem je vhodné podotknout, že postupem policistů se zabývala také Generální inspekce bezpečnostních sborů, s negativním výsledkem.

14. prosince 2016
plk. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem