Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Únorová dopravní nehodovost

TŘEBÍČSKO: Dopravní nehody na štěstí bez úmrtí a bez těžkých zranění. 

I když únorové počasí nebylo příliš příznivé pro řidiče, dopravní policisté řešili v tomto měsíci pouze 19 dopravních nehod. Oproti loňskému únoru jich bylo o pět víc. Náledí a kluzké zasněžené vozovky přinutili řidiče motorových vozidel k opatrné jízdě, která se ukázala dopravními nehodami bez úmrtí a bez těžkých zranění. Stejně tomu bylo i v loňském roce. Lehkých zranění bylo v roce 2011 celkem čtrnáct, v roce 2010 pět.

Způsobená celková škoda byla v letošním roce vyčíslena na 3.293 000 korun. V loňském roce se škoda vyšplhala k 861 000 korun.

 

V roce 2011 byla ve většině případů dopravní nehoda zapříčiněna nepřizpůsobením rychlosti stavu a povaze vozovky a nejvíce se bouralo na silnicích 2. třídy. V roce 2010 byly dopravní nehody zapříčiněny špatným způsobem jízdy a bouralo se nejvíce na silnicích 1. třídy.

 

Policisté řidiče a účastníky silničního provozu varují, aby byli opatrní a to jak v rolích řidičů motorových vozidel, tak v rolích chodců.

 

Pro připomenutí uvádíme tragickou dopravní nehodu, ke které došlo v ranních hodinách dne 18. ledna v obci Rapotice. Pětatřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Škoda Felicia směrem od obce Kralice nad Oslavou na obec Vysoké Popovice. V obci Rapotice srazil na přechodu pro chodce čtrnáctiletou dívku, která přecházela z levé strany. Ihned zastavil a snažil se ji poskytnout první pomoc, přičemž je oba srazilo další projíždějící osobní vozidlo značky Škoda Octavia, které řídila čtyřiatřicetiletá žena. Jela ve směru od obce Vysoké Popovice na obec Kralice nad Oslavou. Chodkyni i s řidičem Škody Felicia převezla rychlá záchranná služba do nemocnice. Dívka svému zranění v nemocnici podlehla.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

2. března 2011


 

vytisknout  e-mailem