Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Únor - měsíc věnovaný seniorům

BRNO: Pod jakou záminkou se dostávají podvodníci do domácností seniorů.... 

           Nejen během měsíce února, ale i celý rok se snaží policisté Preventivně informačního oddělení upozornit seniory na situace, které je mohou potkat       v domácnosti, na ulici či v silničním provozu.

          Úterní odpoledne patřilo seniorům z Ostopovic na Brněnsku. Senioři si s policistkou povídali o tom, jak důležité je být vidět za snížené viditelnosti, že někdy stačí opravdu i malý reflexní prvek, aby je řidič zaregistroval.

          Dalším tématem byly nejčastější situace, kterým jsou senioři vystaveni. Jedná se o osoby, které se snaží dostat do jejich domácností pod jakoukoliv záminkou. PROČ? Chtějí zjistit, kde mají majitelé domácností své celoživotní úspory, které se z nich snaží během návštěvy vylákat nebo jim tyto úspory odcizit. Často se podvodníci vydávají za pracovníky různých institucí (např. plynáren, pojišťoven...) nebo přichází s lákavou nabídkou prodeje různého zboží, ale také s prosbou o zapůjčení peněz na operaci jejich těžce nemocné blízké osoby. V prostoru na dotazy povídali někteří návštěvníci přednášky o tom, jaké mají zkušenosti s těmito podvodníky.

Na závěr dostali senioři Predokaps ( brožura prevence do kapsy) a tašku s reflexními prvky, aby byli lépe vidět v silničním provouzu.


 


 

nprap. Petra Hrazdírová

18.2.2011

Odkazy do noveho okna

Snímek 149

Snímek 149 

Detailní náhled

Snímek 156

Snímek 156 

Detailní náhled

Snímek 159

Snímek 159 

Detailní náhled

Snímek 161

Snímek 161 

Detailní náhled

Snímek 260

Snímek 260 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem