Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Unikla smrti jen o vlásek

OLOMOUCKÝ KRAJ - Muž neunesl tíhu rozchodu s partnerkou. Teď mu hrozí 20 let. 

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání jednašedesátiletého muže z Olomoucka pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody.

Muž se protiprávního jednání měl dopustit tím, že v pondělí 15. června 2020 v ranních hodinách vnikl v obci na Olomoucku neoprávněně do bytu šestapadesátileté ženy, dovnitř vlezl po žebříku otevřeným oknem, pak se schoval za dveře, a když žena vešla do místnosti, tak ji neočekávaně napadl dílenským nářadím. Útočil cíleně na horní polovinu těla a způsobil ženě vážná zranění.

Policisté byli na místě během pár minut od přijetí oznámení a útočníka zadrželi. Místo činu zajistili kriminalisté územního odboru Olomouc a po vyhodnocení situace přivolali krajské kolegy, kteří následně případ převzali.

Z dosavadně zjištěných informací vyplývá, že útočník je bývalým partnerem poraněné ženy a motivem útoku je pravděpodobně skutečnost, že se muž psychicky nevyrovnal s předchozím rozchodem ze strany partnerky, roli sehrála zřejmě i žárlivost. Obviněný muž nebyl v době útoku pod vlivem alkoholu ani jiné drogy a v minulosti nebyl soudně trestán.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže do vazby.

Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.

por. Mgr. Libor Hejtman
17. června 2020
 

vytisknout  e-mailem