Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Unikal pouhé dva dny

Od středečního podvečera prošetřovali kriminalisté čtvrtého policejního obvodu případ sexuálního zneužívání nezletilých. Toho se měl dopustit v té době neznámý pachatel v obchodním centru v Praze 4. 

Na základě zveřejnění skutečností souvisejících s případem v médiích se na linku tísňového volání přihlásili pozorní spoluobčané. Ti uváděli, že byli buď svědky, nebo přímo aktéry obdobných incidentů v obchodních centrech takřka na celém území hlavního města Prahy. Informací od spoluobčanů, více či méně věrohodných, se kriminalistům sešlo značné množství. A na mužích zákona bylo všechna tato oznámení vyhodnotit, analyzovat a následně samozřejmě prověřit. V závěru zůstala přibližně pětice relevantních informací, kterým se kriminalisté intenzivně věnovali. Nakonec se jedno z těchto oznámení ukázalo jako pravdivé a policisté díky němu zadrželi dnes v odpoledních hodinách v jedné ze zahradních chatek v ulici Na Kyndlovce v Praze 8 pětatřicetiletého, slovensky hovořícího muže.
Dá se říci, že zadržení tohoto muže proběhlo doslova na poslední chvíli. Již z jeho prvotního výslechu totiž vyšlo najevo, že poté, co se uviděl v televizním zpravodajství, chystal se opustit Českou republiku, aby se tak vyhnul trestnímu stíhání.
K jednomu skutku pohlavního zneužívání se zadržený již doznal, další tři případy kriminalisté v současné době dokumentují a bezmála další dvě desítky těchto skutků budou prověřovat. Dotyčný také sám uvedl, že v minulosti byl již odsouzen k trestu odnětí svobody v zemích Evropské unie, a to pro majetkovou trestnou činnost. V současné době s ním kriminalisté v souladu se zákonem provádějí úkony trestního řízení.
Za trestný čin pohlavní zneužívání hrozí pachateli trest odnětí svobody v délce trvání až 8 let.
Odkazy do noveho okna

zadržený muž

zadržený muž 

Detailní náhled

zadržený muž

zadržený muž 

Detailní náhled

zadržený muž

zadržený muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem