Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Unesli muže při venčení psa

Pražští kriminalisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání po nebezpečném pachateli, který se jako člen organizované skupiny dopustil únosu a následného vydírání dvaatřicetiletého muže. 

K samotnému přepadení a únosu došlo již v roce 2017 v Praze 2 na ulici Salmovská. Pachatelé několik dní sledovali pohyb a každodenní činnost poškozeného. Na základě přesného zjištění jeho pohybu, připravili plán a poškozeného při pravidelném venčení psa poblíž jeho bydliště přepadli. Muže násilím naložili do vozidla a odvezli mimo Prahu. Tam jej nepřetržitě trýznili a vydírali ve snaze od něj získat finanční hotovost. Muže nakonec pod velkým fyzickým a psychickým nátlakem přiměli k příslibu vydání větší finanční hotovosti. Na základě tohoto příslibu jej následující den pustili.

Díky velmi usilovné práci kriminalistů, kteří i po dvou letech nepřestávali na případu pracovat, se podařilo v letošním roce získat nové informace a důkazy. Na jejich základě zadrželi a následně obvinili jednoho z přímých pachatelů, který se na únosu a vydírání podílel. Kriminalisté také získali podobu dalšího pachatele, který se na tomto závažném zločinu taktéž podílel.

V případě, že poznáváte na fotografii nebo videozáznamu pachatele, informace či svědectví prosím oznamte na linku 158 nebo na tel. 731 553 135.  

Pachatelům za trestný čin vydírání, jako členům organizované skupiny, hrozí trest odnětí svobody v délce až dvanácti let.

kpt. Eva Kropáčová
10.7.2019

Odkazy do noveho okna

obrázek 1

obrázek 1 

Detailní náhled

obrázek 2

obrázek 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem