Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Únava a nepozornost

VSETÍNSKO: Příčinou dopravních nehod byla únava i nepozornost. 

Včera odpoledne a navečer se staly tři dopravní nehody, kdy někdo z účastníků musel být ošetřen. Hlavními příčinami těchto nehod byly únava a nepozornost.

Včerejší odpoledne a podvečer měli dopravní policisté napilno. Ve dvě hodiny odpoledne ve Velkých Karlovicích a potom ve čtvrthodině po půl šesté v Kateřinicích a Valašském Meziříčí se udály tři dopravní nehody, kdy byl někdo zraněn. V prvním případě zřejmě vlivem únavy přejel do protisměru dvaašedesátiletý řidič jedoucí směrem na Slovensko. Vyjel mimo vozovku a narazil přední částí vozidla Škoda Fabia do stromu. Řidič z Čech utrpěl lehké zranění, nebyl ovlivněn alkoholem a odhadnutá škoda činí sedm desítek tisíc korun.

Při dopravní nehodě v Kateřinicích se neoplatilo řidiči Škody Favorit otevřené okýnko u dveří. I tady sehrála roli únava, kdy právě řidič škodovky jel směrem k obci Ratiboř, přejel částečně do protisměru a došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem Volkswagen Passat zrcátky. Střepy vletěly do škodovky a čtyřiapadesátiletého řidiče z Českého Těšína poranily na čele. Ošetřila ho osádka záchranky. Dechové zkoušky u obou řidičů tedy i u dvaatřicetileté řidičky ze Vsetínska z passatu byly negativní. Škoda na obou vozidlech dohromady šest tisíc korun.

Poslední případ se stal ve Valašském Meziříčí na odbočce k Podlesí. Padesátiletý muž z Valašského Meziříčí vycouvával ze dvora na přilehlou místní komunikaci. Nevšiml si přijíždějícího motocyklu s jeho pravé strany a došlo k nárazu. Osmnáctiletá řidička skútru a její o rok mladší spolujezdkyně upadly na zem. Řidička z Rožnova pod Radhoštěm i její spolujezdkyně z Valašského Meziříčí byly převezeny na ošetření do nemocnice. Alkohol u obou řidičů nebyl zjištěn. Škoda na vozidlech činí dohromady dvacet pět tisíc korun.

Při únavném horkém počasí plánujme své cesty s rezervou na častější odpočinek a občerstvení. Dodržujme pitný režim. I zcela otevřené okýnko může vést k potížím způsobeným odlétnutým kamenem či vlétnutím bodavého hmyzu.

 

9. června 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem