Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Úmrtí po aplikaci fentanylu

Ms kraj - kriminalisté podezřelé zadrželi a obvinili 

Ke konci měsíce července 2023 přijali bruntálští policisté oznámení o úmrtí 43leté ženy v Bruntále. Při zjišťování, shromažďování a vyhodnocování všech skutečností a okolností pojali podezření, že ke smrti mohlo dojít po užití drog. Ještě ten den na místě zadrželi tři osoby a případ si následně vzhledem k závažnosti převzali krajští kriminalisté. Vrchní komisař následně zahájil trestní stíhání dvou osob (29leté ženy a 49letého muže) ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

 

Obvinění předcházelo jednání ženy, která přinesla ke známým fentanylovou transdermální náplast a v průběhu dvou dnů, když zde pobývala, měla z této získat omamnou návykovou  látku fentanyl. Jedenkrát měla použít větší část náplasti, aby byla droga silnější. Získanou drogu měla sama užívat a část měla v obou dnech poskytnout obviněnému muži, jako protislužbu za přespání. Ten si drogu opakovaně aplikoval. V jednom případě měl obviněný aplikovat nitrožilně fentanyl své přítelkyni, i když věděl, že je v aktuální silné opilosti. U poškozené došlo ke kombinované intoxikaci alkoholem a fentanylem a krátce po užití na místě zmírá.

 

Obviněným hrozí trest odnětí svobody až do výše 18 let, trestní stání je vedeno vazebně. Muž  byl v roce 2021 odsouzen za distribuci drog a byl mu uložen podmíněný trest.

 

                                                                                              

                                                                                                                                                                     mjr. Pavla Jiroušková

                                                                                                                                                                        4. srpna 2023  

vytisknout  e-mailem