Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Umí řešit křižovatky

Už ví, jak na to  

     Kdo jede první, když není křižovatka rozlišena dopravními značkami, jak se dělí dopravní značky a další důležité informace z oblasti dopravy se dozvěděli žáci osmých tříd benešovské základní školy v Jiráskově ulici.

dechová zkouškadechová zkouška

 


     Dopravní policistka a tisková mluvčí si s dětmi 24. února v dopoledních hodinách zopakovaly dopravní značky. Poté jim vysvětlily pravidlo přednosti zprava a společně se učili řešit různé druhy křižovatek. Některým dětem to šlo, jiným to činilo menší problémy.
     Žáci se také dozvěděli, kdy si mohou udělat řidičský průkaz a co všechno je k tomu potřeba. Dopravní policistka jim rovněž vysvětlila řešení přestupků v dopravě, k čemu slouží pokutové bloky a stavěcí terčík. Nechyběla samozřejmě ani informace o trestní odpovědnosti dětí a jízdy bez řidičského průkazu. Mimo to školáky také zajímalo, jak se stát policistou. V závěru besedy si pak někteří mohli vyzkoušet dechovou zkoušku dýchnutím do detekční trubičky.

     Děti byly při besedě aktivní a komunikativní. Setkání s policistkami se jim líbilo a těší se, že se s nimi za rok setkají znovu.

vytisknout  e-mailem