Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ukrýval se na Martiniku

Díky precizní mezinárodní policejní spolupráci jeho prázdniny však brzy skončily. 

Policisté z oddělení doprovodu letadel spolu s kolegy z odboru mezinárodní policejní spolupráce provedli koncem minulého týdne eskortu třiačtyřicetiletého muže, který byl na základě evropského zatýkacího rozkazu zatčen na Martiniku.

Muž se v roce 2013 podílel na loupežném přepadení vozu, který převážel finanční hotovost v částce několika desítek miliónů korun. K loupeži došlo na území středočeského kraje v obci Velké Popovice po zastavení vozidla a vystoupení jednoho z členů ostrahy, který šel před otevřením trezorové části vozu a doplnění hotovosti do bankomatu obhlédnout okolí.  Maskovaní pachatelé pak pod pohrůžkou krátké střelné zbraně (airsoftová pistole) dosáhli otevření vozidla a získání dvou kazet s hotovostí několika milionů korun.

Muž se po potvrzení rozsudku trestu odnětí svobody v délce trvání 9 let rozhodl v létě 2018 uprchnout do zahraničí a jako svůj cíl si vybral právě Martinik.

Díky operativním informacím a velmi rychlé mezinárodní spolupráci byl však po několika měsících  zatčen a umístěn do předávací vazby ve Fort de France.

Jednalo se o první spolupráci tohoto druhu s kolegy na Martiniku. Díky skutečnosti, že se fakticky jedná o území Evropské unie, proběhlo vše velmi rychle a hladce.

kpt. Mgr. Lenka Sikorová
03. 04. 2019

vytisknout  e-mailem