Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ukradli z kabelky 130 tisíc

jeden hlídal, dva kradli a peníze si rozdělili 

Útok s nožem
V úterý 21.7.2009 krnovští policisté zadrželi 27letého muže, který byl podezřelý z násilné trestné činnosti. Ještě ten den ho policejní komisař SKPV obvinil z trestných činů násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a podpory a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka. Těch se měl dopustit tím, že dne 8.3.2009 na ulici E. Hakena v Krnově vztyčil pravici a volal nacistický pozdrav. Následně napadl slovně a vyhrožoval fyzickou újmou 19letému a 25letému muži. Rozběhl se k nim a vyndal z pod oblečení lovecký nůž. Oba muži se dali také na útěk a jeden z nich upadl. Obviněný k němu přiběhl a kopnul ho do ruky a pozadí. Před obličejem mu máchal nožem a vyhrožoval mu zabitím. Napadání zanechal až v době, kdy se vrátil druhý muž spolu s otcem.
 
Okradl kamaráda, kterého si pozval na návštěvu
Z trestného činu krádeže byl dne 22.7.2009 komisařem SKPV obviněn 40letý muž. Svého trestního jednání se dopustil tím, že v době od 1. do 2.4.2009 v Břidličné na ulici Hřbitovní ve svém bytě si pozval 32letého známého na návštěvu a využil jeho podnapilosti. Z vnitřní náprsní kapsy bundy, kterou měl poškozený oblečenou na sobě, mu odcizil finanční hotovost ve výši 15 tisíc Kč.
 
Vzal si na splátky troubu i notebook, ale neplatil
Ve středu 22.7.2009 zahájil policejní komisař SKPV trestní stíhání 62letého muže pro trestný čin úvěrový podvod. Toho se měl dopustit tím, že dne 26.11.2008 uzavřel v prodejně elektroniky v Krnově úvěrovou smlouvu na notebook a troubu. Zavázal se splácet úvěr v 20-ti měsíčních splátkách po 931 Kč. Při sjednávání smlouvy uvedl nepravdivé údaje o měsíčním příjmu, na jehož základě mu byl úvěr schválen. Obviněný do současné doby zaplatil pouze jednu splátku. Způsobená škoda činí přes 15 tisíc Kč.
  
Z neuzamčené kabinky na gynekologii odcizil peněženku
V Bruntále v gynekologické ambulanci dne 22.7.2009 dosud neznámý pachatel využil nepřítomnosti 47leté ženy, která byla na vyšetření a neuzamkla si kabinku. Vstoupil dovnitř a na židli otevřel kabelku a odcizil peněženku. V ní měla žena doklady, platební kartu a finanční hotovost ve výši 1 200 Kč. Šetří OOP Bruntál
 
Nic neodcizil, ale spíše zanechal
Podezření z trestného činu porušování domovní svobody nyní šetří hornobenešovští policisté. Toho se měl dopustit v době od 21.6. do 21.7.2009 dosud neznámý pachatel, který ve Dvorcích ve sklepě panelového domu vnikl dovnitř a nějakou dobu zde pobýval. Na místě zanechal modrou krosnu s oblečením.
 
Ukradli 130 tisíc Kč
Z provinění krádeže byli včera 22.7.2009 obviněni policejním komisařem SKPV tři chlapci. Dne 21.7.2009 v Bruntále na ulici Revoluční měli po předchozí slovní domluvě vniknout dva z nich do kuchyně hotelu. Zde ze stolu vzali dámskou kabelku, ve které byla finanční hotovost ve výši 130 tisíc Kč, platební karty, mobilní telefon a doklady. Poslední z obviněných hlídal za budovou hotelu. Peníze si rozdělili a užili pro vlastní potřebu. Způsobili škodu ve výši přes 136 tisíc Kč. Policisté část peněz a odcizených věcí zajistili a budou vráceny poškozené. Jednomu z obviněných je také kladeno za vinu, že měl dne 21.6.2009 v Bruntále na ulici Svatopluka Čecha strhnout 16letému mladíkovi z krku mobilní telefon. Dva jsou stíháni na svobodě, na jednoho policejní komisař podal podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby.
 
Narazil do stromu
Ve 23,30 hodin dne 22.7.2009 mezi obcí Stará Ves a hranicí okresu Šumperk jel 53letý řidič s vozidlem Renault a při projíždění pravotočivé zatáčky dostal na mokré vozovce smyk. Ten nezvládl a vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Při nehodě se lehce zranil 78letý spolujezdec. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu. Způsobená škoda činí 60 tisíc Kč.
 
Prokázal se cizím řidičákem
Dopravní policisté kontrolovali dne 21.7.2009 v Krnově na ulici Bruntálská 38letého cizince. Řídil peugeot z Malé Morávky do Krnova a při kontrole se prokázal cizím řidičským průkazem. Policisté také zjistili, že muž nemá povolen pobyt na území ČR. Je podezřelý z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Další porušení zákonů šetří cizinecká policie.
 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr@mvcr.cz
 

 

vytisknout  e-mailem