Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradli věci za téměř půl milionu

ZLÍNSKO: Nebylo to poprvé. 

Komisař z oddělení obecné kriminality ve Zlíně obvinil třiatřicetiletého muže z obce u Zlína a jeho o rok mladšího komplice z obce u Kroměříže ze spáchání trestných činů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, kterých se dopouštěli v některých případech společně a v některých případech samostatně ve Zlíně od srpna loňského roku do února roku letošního. Celkově způsobili krádežemi škodu za 470 tisíc korun a poškozením škodu za 23 tisíc korun.

V srpnu loňského roku odcizili lankovým zámkem uzamčené jízdní kolo za téměř dvacet tisíc korun, na podzim loňského roku vypáčili dveře do skladu a rozbili dveře do bytu, odkud odcizili věci za téměř sto tisíc korun, v jednom z barů vypáčili v lednu hrací automaty, z nichž ukradli cigarety a peníze za celkem 23 tisíc korun, v únoru vzali ze skladu, kam se vloupali násilím, řídící elektronickou jednotku za 333 tisíc korun.

Oba muži kradli, přestože byli za stejnou trestnou činnost již v předchozích letech odsouzeni, což bude mít vliv na jejich další potrestání. Mladší z mužů má v rejstříku trestů již 23 záznamů, starší z mužů má v rejstříku trestů záznamů 6. Policisté podali státnímu zástupci návrh na uvalení vazby na mladšího z mužů, který soudce okresního soudu akceptoval a policisté z pohotovostního a eskortního oddělení nenapravitelného recidivistu včera odpoledne převezli do vazební věznice v Olomouci.

Za všechny trestné činy, které jsou oběma zlodějům kladeny za vinu, jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

11. dubna 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem