Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradli „Sedícího ogara“

VSETÍNSKO: Ze Soláně zmizela socha v životní velikosti.  

Policisté z policejní stanice v Horní Bečvě se v těchto dnech zabývají krádeží dřevěné sochy „Sedícího ogara“ v životní velikosti. Socha v hodnotě 30 000 korun zmizela před několika dny z parkoviště na Soláni.
 
Naposledy byla podle svědků socha na svém místě 6. října. Krádež na policii oznámila o tři dny později zaměstnankyně společnosti, které socha patřila. Žena byla pověřena, aby vyfotografovala všechna zastavení na Soláni nacházející se v katastru obce Hutisko-Solanec. Přitom zjistila, že socha „Sedícího ogara“ není na svém místě. Zůstal tam pouze otesaný kámen, ze kterého vycházela železná armatura a dále kovová cedulka s nápisem „Sedící ogar 2010“ s uvedením autora sochy. Sochu podle svědků někdo ukradl zřejmě v noci z neděle 6. října na pondělí.
 
Jedná se o dřevěnou sochu sedícího ogara v životní velikosti, kterou z javoru vyřezal pan Zdeněk Matyáš. Socha byla na parkovišti od roku 2010. Společnost ji v tomto roce pořídila za 30 000 korun. Po pachateli krádeže pátráme. Pokud by nám někdo z veřejnosti mohl ke krádeži sdělit nějaké informace, ať kontaktuje policii na lince 158.
 
 
 
18. října 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
  
Odkazy do noveho okna

krádež sochy Soláň

krádež sochy Soláň 

Detailní náhled

krádež sochy Soláň

krádež sochy Soláň 

Detailní náhled

Socha Sedící ogar Soláň

Socha Sedící ogar Soláň 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem