Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ukradli motorku, ale měli „smůlu“

Všiml si jich policista v civilu a krátce po krádeži je oba zadržel 

V pátek 29. května venčil policista z Ochranné služby svého psa v parku v Praze 4. Přitom si všiml dvou mužů, kteří parkem tlačili oranžový vyleštěný motocykl značky Harley Davidson.  Vzhledem k jeho předchozím zkušenostem si byl téměř jistý, že mužům motorka nepatří, proto je začal sledovat a zároveň zavolal na tísňovou linku 158. V jednu chvíli se muži zastavili a začali od motorky odcházet. Policista na nic nečekal, přiběhl k nim a prokázal svou příslušnost k Policii ČR. Zároveň je vyzval, aby zůstali na místě, že je podezřívá z krádeže motocyklu. Jeden z podezřelých byl zaskočený a snažil se z místa odejít, proto ho policista opětovně a velmi důrazně vyzval k tomu, aby nikam neodcházel. Tímto povelem se automaticky „aktivovala“ i fena, kterou měl s sebou. Je totiž cvičena a má složeno několik kynologických zkoušek, zejména pak obranářských. Podezřelý si tak svůj útěk velmi rychle rozmyslel a zůstal stát na místě. Během chvíle se oba i přiznali k tomu, že motorku ukradli. Vzhledem k tomu je policista na místě zadržel.

V tom už ale přijížděli policisté z hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu a policisté z pohotovostní motorizované jednotky. Ti si oba muže převzali a provedli u nich, mimo jiné, i prohlídku, zda u sebe nemají nějaké zbraně.  Prohlídkou u nich našli i speciální kovový ostrý předmět upravený na vylamování spínacích zámků.

Z minulosti jim byli oba podezřelí známí pro svou předchozí trestnou činnost. Mají v trestním rejstříku záznamy za majetkovou trestnou činnost, přechovávání omamných a psychotropních látek a jedů a také za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Za tuto krádež motorky jim v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Hana Křížová, DiS. – 3. 6. 2020

Odkazy do noveho okna

Foto ze zadržení

Foto ze zadržení 

Detailní náhled

Foto ze zadržení

Foto ze zadržení 

Detailní náhled

Foto ze zadržení

Foto ze zadržení 

Detailní náhled

Foto ze zadržení

Foto ze zadržení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem