Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradli milion, daleko neujeli

ZLÍNSKO: Policisté lupiče zadrželi ihned po činu. 

Za významného přispění okradeného mladého páru se zlínským policistům z prvosledové hlídky podařilo v úterý po poledni zadržet ve Zlíně ihned po krádeži peněz a šperků z rodinného domu na Zlínsku tříčlennou posádku vozidla ujíždějícího zřejmě do zahraničí, odkud přijeli. Krádež měl na svědomí pouze jeden ze tří cestujících, sedmatřicetiletý cizinec.

V úterý dopoledne se mladá žena žijící v obci nedaleko Zlína vydala na nákup. Když se po půl hodině vracela domů, uviděla vyjíždět z ulice, kde bydlí, červené vozidlo Škoda Fabia s registrační značkou sousedního státu, v níž seděli tři muži. Když chtěla v dalším okamžiku vstoupit do svého domu, všimla si, že vchodové dveře jsou násilím vyražené a uvnitř jsou rozházené věci.

Žena zachovala chladnou hlavu, dovnitř nevstoupila a poté, co zavolala svému příteli, že je někdo vykradl, kontaktovala ihned policii. Příteli ještě stačila říct o červeném vozidle, které vyjíždělo z jejich ulice. Operační důstojník vyhlásil po podezřelém vozidle pátrání a přítel mladé ženy se vracel domů, aby zjistil, co se stalo. Když projížděl Zlínem, uviděl vozidlo, které mu žena popsala, a vydal se ihned za ním. Zároveň kontaktoval policisty, kteří po vozidle také pátrali. Policisté za pár minut posádku podezřelého vozidla zadrželi. U jednoho z mužů našli veškeré odcizené věci a finanční hotovost 990 tisíc korun. Celkově chtěl připravit mladou rodinu o více než milion korun. Všichni tři cizinci skončili v policejní cele.

V průběhu prověřování vyšlo najevo, že krádež má na svědomí pouze jeden ze tří cizinců. Zbylí dva muži o ničem nevěděli.

Komisař kriminální policie ze Zlína sdělil sedmatřicetiletému, sedmkrát soudně trestanému recidivistovi ze sousedního státu, obvinění ze spáchání zločinu krádež a přečinu porušování domovní svobody. Soudkyně okresního soudu včera odpoledne akceptovala podnět kriminalistů a rozhodla o uvalení vazby. V případě odsouzení hrozí muži další trest odnětí svobody, tentokrát až na osm let.

12. dubna 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

Díky duchapřítomné, až profesionální reakci ženy i muže, kteří byli okradeni, jsme mohli velmi rychle zadržet pachatele, který záhy skončil ve vazbě. Bez jejich spolupráce by pátrání po lupiči ze zahraničí bylo velmi komplikované.

Důležité je v podobném případě reagovat okamžitě, snažit se zachovat klid, nevstupovat do míst, kde se mohl pohybovat zloděj a IHNED kontaktoval policii.

Odkazy do noveho okna

Zadržení pachatele

Zadržení pachatele 

Detailní náhled

Část bankovek

Část bankovek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem