Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradli mikrofony i plombovací kleště

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zloději vykradli firemní auta.  

 

Dalo by se říct, že zloději, kteří vykrádají auta, berou cokoliv. Alespoň rozpětí sortimentu z posledních dvou případů o tom vypovídá. Dnes ve čtvrtek 3. října před sedmou hodinou ráno přišel třicetiletý muž k firemnímu autu, které zaparkoval v jedné z ulic Uherského Brodu. Když otevřel auto, zjistil, že se přes noc ztratila navigace, nářadí, fotoaparát a cejchovací plombovací kleště. Firmám, kterým věci patřily, vznikla celková škoda čtyřiadvacet tisíc korun.

V pondělí 30. září vyjížděli uherskohradišťští policisté do Topolné, kde řidiči firemní dodávky zjistil, že se stejně jako v Brodě zloděj nezjištěným způsobem dostal do auta a ze zavazadlového prostoru ukradl uložené věci. V tomto případě se jednalo o tři mikrofony v celkové hodnotě třiceti tisíc korun. Oba případy jsou prověřovány jako spáchání trestného činu krádeže s trestní sazbou do dvou let.

Nechť jsou tyto případy poučením pro všechny řidiče, kteří ve svých nebo firemních autech lehkovážně nechávají odložené věci, o nichž si myslí, že by o ně zloději nestáli. Zjistit, že se ve svých odhadech zlodějských zájmů mýlili, je vždy nepříjemnější, než si věci z auta odnést domů.


 

3. říjen 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem