Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ukradli kolo, aby měli na pervitin

BEROUNSKO – Kriminalisté všechny osoby obvinili ze dvou trestných činů. 

Berounští kriminalisté objasnili krádež jízdního kola, kdy čtyři osoby přelezli oplocení rodinného domu a z pozemku odcizili sjezdové kolo, které poté prodali, aby měli na drogy.

Komisařka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila trestní stíhání čtyř osob, dvou žen ve věku 22 a 29 let a dále dvou mužů ve věku 26 a 29 let, které obvinila ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, a to vše ve spolupachatelství.

Toho se dopustili tím, že v přesně nezjištěnou dobu, někdy v nočních hodinách z 16. na 17. listopadu, v ulici Na Parkáně v Tetíně, se domluvili na tom, že ukradnou známému celoodpružené sjezdové kolo Ghost v hodnotě 15 tisíc korun, které poté prodají a pořídí si za to několik dávek pervitinu. Všichni čtyři přijeli autem na výše uvedenou adresu, kde 26letý muž přelezl oplocení pozemku vysoké 185 cm, odcizil kolo, které podal svým kamarádům přes plot. Bicykl pak vložili do kufru auta a odjeli do Prahy, kde jej prodali překupníkovi za nezjištěný finanční obnos a nezjištěné množství pervitinu. Peníze i drogy si mezi sebou rozdělili.

Každému z obviněných hrozí za výše uvedené trestné činy v případě odsouzení trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
16. prosince 2021

vytisknout  e-mailem