Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradli auto a vykradli dvě restaurace

VSETÍNSKO: Mladým mužům hrozí tříleté vězení.  

Jedenadvacetiletý mladík ze Zubří ukradl společně s kamarádem svému otci auto, které oba řídili i přesto, že mají zákaz řízení. Dále se společně vloupali do dvou restaurací v Zubří. Přesto, že je muž tak mladý, byl už za majetkovou trestnou činnost ve vězení, ze kterého se vrátil letos v červenci.
 
V pondělí brzy ráno oznámil na policii sedmapadesátiletý muž, že mu někdo v noci na pondělí odcizil v Rožnově p. R. auto. Jelikož má poškozený syna, který má bohatou trestní minulost a navíc oznamovatel zjistil, že mu koncem září zmizely z domu náhradní klíče od auta, padlo podezření na jednadvacetiletého syna oznamovatele. Rožnovští policisté našli odcizené auto o pár ulic dál, než bylo zaparkované a předali ho majiteli. V dopoledních hodinách poté muže podezřelého z krádeže vypátrali v jednom bytě v Rožnově p. R. a zadrželi ho. Společně s ním odvezli z bytu na policejní služebnu ještě dalšího, šestadvacetiletého muže z Rožnova p. R. Oba jsme umístili do policejních cel, kde pánové čekali na výslech. Během vyšetřování a dokumentování trestné činnosti zadržených jsme zjistili, že pánové mají mimo krádež auta na svědomí dvě vloupání do restauračních zařízení v Zubří. Dvojice pachatelů odcizila z restaurace v Zubří druhý říjnový den alkohol, cigarety a cukrovinky za necelých 15 tisíc korun. V noci z neděle na pondělí odcizili společně auto, které patřilo otci jedenadvacetiletého muže, a jeli do Zubří, kde vnikli do restaurace, odkud vzali televizor a kávovar celkem za 18 tisíc korun. Ukradené věci odvezli do bytu v Rožnově, kde v současné době přespávají. Televizi i kávovar jsme v bytě našli a vrátili majiteli restaurace.
 
Oba muži byli obviněni z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí, protože oba mají zákaz řízení a oba řídili ukradené auto a dále z krádeže vloupáním. Oběma hrozí za zmíněné trestné činy až tříletý trest odnětí svobody.
 
12. října 2012, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem