Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradl úl i s včelstvem

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Způsobil škodu třicet devět tisíc korun. 

Včera odpoledne oznámil buchlovickým policistům starosta obce Zlechov, že z pozemku, který se nachází v katastru obce, někdo během uplynulého měsíce odcizil okrasný úl i s včelstvem. Úl o výšce 230 centimetrů se nacházel v lokalitě zvané „Doubek“. Jeho hlavní část byla vytvořena z jednoho kusu dubového dřeva a na přední straně byl vyřezán motiv vinaře. Pachatel násilím úl vysunul ze závitové tyče, která sloužila jako upevňovací trn, a tím ji poškodil. Škoda, kterou způsobil odcizením úlu, byla vyčíslena na třicet pět tisíc korun. Odcizením včelstva pak vznikla škoda čtyři tisíce korun. Je velmi pravděpodobné, že zloděj musel použít k naložení úlu s ohledem na jeho rozměr a váhu techniku.

Po pachateli, který se tímto jednáním dopustil trestného činu krádež, nyní pátrají policisté z Buchlovic. V případě dopadení mu hrozí až dva roky vězení.

V souvislosti s touto trestnou činností žádáme o pomoc případné svědky. Pokud někdo pachatele či odcizený úl viděl, ať zavolá na linku PČR 158 nebo policistům z Buchlovic na telefonní číslo 974 678 761.

3. února 2020, por. Mgr. Simona Kyšnerová

úlúl

vytisknout  e-mailem