Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradl tašku s doklady a penězi z nákupního vozíku

ZLÍNSKO: Žádáme o pomoc při pátrání po pachateli.  

Koncem února přijali zlínští policisté oznámení o krádeži příruční tašky s doklady a peněženkou v nákupním středisku ve Zlíně. Pátráme po pachateli této krádeže, který chtěl vybrat z bankovního ústavu za pomoci odcizené platební karty peníze. V případě vypátrání zloděje a jeho odsouzení mu hrozí za trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až dvouletý pobyt za mřížemi.

Dvaasedmdesátiletý muž z Vizovic policistům oznámil, že se vydal nakupovat do nákupního střediska ve Zlíně. Hned po příchodu do prodejny pověsil svou příruční látkovou tašku na madlo nákupního vozíku. Tašku s vozíkem neměl stále na očích, pohyboval se mezi regály. Asi po patnácti minutách u pokladen zjistil, že taška již na vozíku není. Krádež oznámil pracovníkovi bezpečnostní agentury a ten zavolal hlídku policie. V tašce měl peněženku se dvěma tisíci korunami a veškeré doklady včetně platební karty.

Policisté v průběhu prověřování případu zjistili, že zloděj chtěl již několik minut po krádeži za pomoci ukradené platební karty vybrat v bankovním ústavu ve Zlíně z bankomatu patnáct tisíc korun, což se mu zřejmě díky neznalosti správného číselného kódu nepodařilo. Pokud někdo pozná kteréhokoli z mužů na fotografiích, prosíme, ať zavolá na číslo 974 666 666, případně se dostaví na Obvodní oddělení policie ve Zlíně, tř. T. Bati 44.

krádež tašky 5.png

 

 

krádež tašky 4

 

krádež tašky.png

 

krádež tašky 2.png

 

krádež tašky 3.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pár preventivních rad:

Tašku nebo kabelku nenechávejte viset přes rameno, mějte ji stále na očích a držte ji rukou, zejména v místech s větším počtem lidí.

V obchodech tašku nedávejte do nákupního vozíku ani nepokládejte na police při prohlížení zboží.

I v trolejbuse nebo autobuse mějte své zavazadlo neustále pod kontrolou a nepokládejte jej vedle sebe.

Při výběru peněz z bankomatu si hlídejte soukromí. Dbejte na to, aby vás nikdo zblízka nesledoval. PIN NIKDY nepište na kartu!

Před nikým se nechlubte svými úsporami, nepůjčujte peníze cizím lidem, neplaťte zálohy podomním prodejcům.

 

13. dubna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem