Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Ukradl nůž a vodku

VYSOKÉ MÝTO – Muže zadržel náhodný svědek. 

V pátek 12. března kolem osmnácté hodiny vyjížděli kolegové z Obvodního oddělení Vysoké Mýto do jedné místní prodejny, kde mělo dojít ke krádeži zboží a zadržení pachatele.

Na místě policisté zjistili, že třicetiletý muž si v prodejně vzal láhev vodky a zavírací nůž a i přes upozornění majitele prodejny, ať věci vrátí, prošel s nimi přes pokladnu a chtěl z místa utéct. V tom mu ale zabránil náhodný svědek, který muže zadržel až do příjezdu policistů. Podezřelý s kolegy nespolupracoval a nechtěl sdělit svoji totožnost. Přes opakované výzvy ze strany policistů se muž choval agresivně, vulgárně nadával a z místa se snažil odejít. Policisté podezřelého za použití donucovacích prostředků zajistili a předvedli na služebnu. Dechová zkouška ukázala hodnotu 2,53 promile alkoholu v dechu a muž putoval na protialkoholní záchytnou stanici. I tam policisté museli jeho chování usměrnit, jelikož projevoval velkou míru agresivity, přítomné se snažil napadat a neuposlechl výzev policistů, aby svého jednání zanechal.

Celou událost policisté oznámí správnímu orgánu. Za přestupek proti majetku a přestupek proti veřejnému pořádku hrozí muži pokuta až 50 tisíc korun.

16. března 2021
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem