Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradl mu tašku

KROMĚŘÍŽSKO: Využil nestřeženého okamžiku. 

Terčem neznámého kapsáře se v pátek odpoledne stal šestašedesátiletý muž. Zloděj si ho vyhlédl v obchodním domě v Bystřici pod Hostýnem. Muž zaparkoval před obchodem, vzal si vozík, na který zavěsil igelitovou i příruční pánskou tašku a vydal se na nákup. V úseku s masnými výrobky na chvíli spustil vozík z dohledu, kousek se od něj vzdálil a vybíral zboží. Když se otočil zpět k vozíku, zjistil, že příruční taška je pryč. Pachatele při krádeži nikdo nezahlédl. Okradený muž tak přišel i o osobní doklady, platební karty, mobilní telefon a o necelých dvě stě korun. Zloděj mu tak způsobil škodu za více jak dva a půl tisíce korun.

Bezprostředně po krádeži muž skutek oznámil bystřickým policistům. Pachateli v případě dopadení hrozí až dva roky vězení.

Kapsáři vyhledávají místa s větším výskytem lidí a využívají jejich nepozornosti. Samotná krádež bývá blesková a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou nepozorovaně. Mnohdy se okradený o chybějící peněžence dozví až později a na jiném místě, než kde k odcizení došlo.

Doporučujeme proto v místech většího výskytu lidí věnovat zvýšenou pozornost svým věcem, neponechávat je volně odložené bez dozoru a nenosit u sebe vyšší finanční hotovost.

30. září 2019, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem