Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ukradl motorky a další vybavení za 400 tisíc

JABLONEC n/N - Kriminalisté vyšetřují případ vloupání do garáže v Ladově ulici v Jablonci nad Nisou. Majiteli po zásahu zloděje chybí dva motocykly a další věci za více jak 400 tisíc korun. 

V době od 11. do 16. ledna 2015 se zatím neznámý pachatel či pachatelé vloupal do objektu garáže v ulici Ladova v Jablonci nad Nisou. Páčidlem, které zůstalo na místě, zřejmě odstranil dvě petlice, kterými byla garáž zabezpečena.

Majiteli garáže způsobil pachatel vysokou finanční újmu - přišel o dva motocykly KTM, jeden v hodnotě 100, druhý 140 tisíc korun, dále pak dětský motocykl za padesát tisíc korun. Z garáže si zloděj odnesl i čtyři kusy hliníkových kol na osobní vůz Honda a stejný počet kol na osobní vůz Audi A3. Ta si majitel cení na padesát pět tisíc korun. V garáži ale chybí i cyklistické přilby za patnáct tisíc korun a další vybavení na motocykly, včetně oblečení. Po sečtení všech škod přesáhla částka čtyři sta tisíc korun.

Po odcizených motocyklech vyhlásili policisté pátrání. Přivítají také informace od veřejnosti. Bezplatnou tísňovou linku 158 může kontaktovat každý, kdo například zaznamenal pohyb osob v blízkosti garáže v ulici Ladova, nebo viděl motocykly, které byly z garáže odcizeny.

Případ, který je kvalifikován jako krádež, je na samém počátku. Policisté provádějí nezbytná šetření k objasnění skutku a zjištění pachatele. Tomu s ohledem na výši způsobené škody v případě odsouzení hrozí  trest odnětí svobody až na pět let.

 

18. 1. 2015
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

Odkazy do noveho okna

MOTO 3 (dětská)

MOTO 3 (dětská) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem