Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradl měď z kapličky

DĚČÍNSKO - Část střechy skončila ve sběrně; Sedla si za volant opilá... 

Ukradl měď z kapličky

     Rumburští policisté dopadli 28letého muže podezřelého z přečinu krádeže. V minulosti osmkrát odsouzený recidivista je podezřelý, že v polovině října odcizil měděnou střešní krytinu ze střechy kapličky kostela Svatého Jana Nepomuckého ve Starých Křečanech, která prochází rekonstrukcí. Měď podle své výpovědi, v rámci které se k činu doznal, prodal do sběrny, krádeží způsobil škodu přes třiadvacet tisíc korun, v případě odsouzení by ho mohl soudce poslat až na tři roky do vězení.

Sedla si za volant opilá

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelá 58letá žena, kterou v Děčíně zastavili policisté z oddělení hlídkové služby. Řidička osobního vozidla vykazovala známky požití alkoholu, což potvrdila i dechová zkouška, při které policisté ženě naměřili přes 2,3 promile alkoholu v dechu, pokud bude odsouzena, hrozí jí v krajním případě až roční pobyt za mřížemi.

Vykradená chalupa

     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý neznámý zloděj, který se v Jiřetíně pod Jedlovou vloupal do rekreační chalupy. Objekt prohledal a odcizil elektrické nářadí a různé sběratelské předměty, část věcí, které si připravil do tašek, ani nepobral a nechal je na místě činu. Celková škoda byla vyčíslena na více jak sto tisíc korun, pokud se podaří pachatele vypátrat, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

Vloupání do domu

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Dolním Podluží vloupal do rodinného domu. Kromě stavebního kolečka a solárních kolektorů si odnesl i křovinořez, televizor, počítačovou techniku a další věci. Majitel domu vyčíslil celkovou škodu na necelých sedmadvacet tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.

19. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem