Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradl matce auto

VSETÍNSKO: Opilý pak havaroval on i jeho kamarád.  

Kriminalisté sdělili včera obvinění dvěma mužům. Jeden ukradl své matce auto, se kterým v silné opilosti havaroval nejprve on a pak jeho rovněž opilý kamarád. Během poměrně riskantní jízdy ukradli v Horní Bečvě od rekreační chaty propanbutanovou lahev a starší z mužů ještě okradl v únoru školáka o batoh.
 
V pondělí večer přišla na linku 158 na operační středisko přibližně ve stejnou dobu dvě telefonická oznámení od dvou různých lidí, která však spolu souvisela. Šestašedesátiletá žena z Rožnova p. R. oznámila, že jí někdo ukradl auto zn. Opel, které měla zaparkované před domem. Druhý telefonát informoval o havarovaném vozidle v Zubří. Do Zubří ihned vyjela policejní hlídka. Bylo tři čtvrtě na deset. V autě, které bylo mimo silnici ve srázu, se nacházeli dva muži, se kterými se policisté v minulosti už několikrát setkali. S vozidlem havaroval třicetiletý muž z Rožnova p. R., který nemá řidičské oprávnění a navíc byl opilý, v dechu měl 1,39 promile. Ve spolujezdci byl ztotožněn pětatřicetiletý Rožnovan, který byl rovněž opilý (2,10 promile) a vozidlo ten večer také řídil, protože ho, jak policisté zjistili, ukradl své matce. Zloděj naložil svého mladšího kamaráda do kradeného auta až později. Jeli spolu přes Hutisko-Solanec až na Horní Bečvu, kde ukradli od rekreační chaty propanbutanovou lahev za 1800 korun. Během poměrně riskantní jízdy se oba zdatně posilňovali vínem. V řízení se střídali. Havárie v Zubří nebyla jediná. S autem během cesty do Hutiska-Solance najeli do sněhové bariéry, odkud je vytáhli známí se Škodou Octavií, kteří jeli náhodou kolem. Oba muži skončili v policejních celách. Starší z mužů má mimo zmíněnou trestnou činnost ještě na svědomí krádež školního batohu v hodnotě za více jak 3 000 korun z jedné rožnovské základní školy, který ukradl školákovi ze šatny v polovině února.
 
Oba muže kriminalisté včera obvinili z tr. činů ohrožení pod vlivem návykové látky a krádeže a staršího navíc z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. Oběma hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Dohromady mají více jak dvacet záznamů v rejstříku trestů. Jsou stíháni na svobodě.
 
7. března 2013, por. Mgr. Lenka Javorková 

vytisknout  e-mailem