Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradl kolo za sedmdesát tisíc korun

VSETÍNSKO: Policisté vypátrali zloděje kola. 

Sdělení podezření z trestného činu krádež si včera z rukou policejního komisaře převzal mladík ze Vsetínska. Za krádež jízdního kola mu hrozí až pět let vězení.

V úterý večer přijali policisté ve Vsetíně oznámení krádeže značkového jízdního horského kola. Čtyřiatřicetiletý muž ze Vsetína si kolo uložil na dvoře v centru Vsetína. Protože je dvůr oplocený kolo nezamknul. Brána do dvora ale zajištěná nebyla a právě této skutečnosti využil pachatel, který během několika desítek minut ve středu okolo páté večer kolo ukradl. Značkové celoodpružené horské kolo si majitel cenil na sedmdesát tisíc korun.

Policisté ihned začali po pachateli i kole pátrat. Díky zjištěným informacím, zjistili, kdo by mohl za krádeží kola být. Ve středu poté zjistili, že muž s kolem se pohybuje na silnici směrem k Sirákovu a zde jej i s kolem zadrželi.

Kriminalisté zjistili, že jednadvacetiletý muž ze Vsetínska neukradl jenom kolo, ale má prsty i v odcizení batohu s věcmi. I zde minulý týden ve Vsetíně využil situace, kdy zaparkované vozidlo Hyundai nebylo zajištěné, a ze sedadla spolujezdce sebral batoh. V té době v batohu byly osobní doklady dvaačtyřicetiletého muže z Valašského Meziříčí, peněženka se stovkou, starší mobil, tablet a jiné věci. Škodu muž odhadoval na čtyři a půl tisíce korun.

Mladý muž se ke krádežím kriminalistům přiznal. Využíval opravdu příležitostí, kdy věci nebyly zajištěné. Včera odpoledne si mladík převzal z rukou policejního komisaře záznam o sdělení podezření z trestného činu, kdy u s ohledem na výši škody hrozí až pětileté vězení.

 

2. prosince 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem