Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradl historickou motorku, pak ji vrátil

VSETÍNSKO: Kriminalisté šetří krádež 77 let starého motocyklu. 

Osmadvacetiletý muž ukradl v Ratiboři zrenovovaný historický motocykl za nejméně 100 000 korun, který za dva dny vrátil zpět na místo, odkud ho odcizil. Kriminalisté muži v těchto dnech sdělili obvinění z tr. činu krádeže.
 
V druhé polovině května oznámil na policii sedmadvacetiletý muž z Ratiboře, že mu někdo vrátil motocykl, který mu před dvěma dny odcizil. Jednalo se o historický motocykl zn. ČZ 175 z roku 1937, který oznamovatel renovoval pro sběratele veteránů ze Vsetína. Motocykl byl už opravený a připravený k odvozu. Místo sběratele si ho však odvezl zloděj. Oznamovatel měl podezření na svého bývalého osmadvacetiletého známého z Valašského Meziříčí, se kterým se před několika lety ve špatném rozešel. Po zjištění krádeže kontaktoval několik svých známých, kterým o krádeži řekl s tím, jestli náhodou neví, kdo mu mohl motorku ukrást. Osmadvacetiletý muž se zřejmě dozvěděl, že se sedmadvacetiletý muž chystá krádež oznámit na policii a z toho důvodu motorku za dva dny vrátil na své místo. Motorka byla nepoškozená, ale špinavá, dokonce v ní bylo o litr benzinu navíc. Proč motocykl ukradl, zatím nevíme, jelikož obviněný využil svého práva a odmítl vypovídat.
 
Kriminalisté mu před několika dny sdělili obvinění z trestného činu krádeže, za který mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.  
 
 
20. června 2014. por. Mgr. Lenka Javorková
 
Odkazy do noveho okna

odcizeny veterán

odcizeny veterán  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem