Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Ukradl boty policistovi

PROSTĚJOV - Poté kradl v obchodech. 

Z několika skutků krádeže podezírají policisté na Prostějovsku sedmadvacetiletého recidivistu z Kroměříže.

První krádeže se měl podezřelý dopustit 5. září 2019 ve druhém patře panelového domu v ulici Jana Zrzavého v Prostějově. Tam na chodbě odcizil pánské sportovní boty v hodnotě 600 korun. Boty patřily policistovi místně příslušného obvodního oddělení, který pachatele s využitím místní a osobní znalosti poté vypátral vlastním šetřením. Ke krádeži obuvi se podezřelý při následném výslechu doznal. K dalšímu osudu bot uvedl, že si je vyzkoušel, ale protože nebyly jeho velikosti, vyhodil je do odpadu.

Krádeže obuvi v panelovém domě však nejsou hlavní „specializací“ podezřelého. Tou se zdají být krádeže zboží v obchodech. Rovnou tři takové skutky šetří policisté obvodního oddělení Prostějov 1. Při dvou z nich byl zadržen ostrahou prodejen. Stalo se tak 4. října 2019, kdy v drogérii v centru města odcizil pánský parfém a náhradní hlavice holicího strojku v celkové hodnotě přesahující 2 tisíce korun a 30. října 2019 kdy v jedné z prodejen v Plumlovské ulici v Prostějově v batohu přes pokladní zónu bez zaplacení pronesl deset rybích konzerv. Také toto zboží v hodnotě 399 korun po jeho zadržení skončilo zpět v prodeji.

Při třetí krádeži v obchodním domě v ulici Újezd v Prostějově byl také odhalen. Při pokusu o zadržení se však pracovníkovi ostrahy vysmekl a podařilo se mu utéct. Za úplný úspěch však tuto misi považovat rozhodně nemohl, protože po jeho útěku v rukou pracovníka ostrahy prodejny zůstal jeho batoh. V tom měl nejen tři odcizené lahve rumu, ale také peněženku s osobními doklady.

Podezřelý se uvedených skutků dopustil přesto, že byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. V uplynulých dvou letech dokonce vykonal dva tresty odnětí svobody na dobu 12 a 10 měsíců. S ohledem na jeho recidivu policisté všechny uvedené případy šetřili pro podezření z přečinu krádež. Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. V případě odsouzení podezřelému hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Mgr. František Kořínek

31. října 2019

vytisknout  e-mailem