Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ukradl boty, ale byl přistižen

KLADENSKO – Všímavost souseda zachránila ženě obuv. 

Policisté obvodního oddělení Kladno nyní prošetřují případ trestného činu krádeže, z kterého je podezřelý čtyřiadvacetiletý muž z Kladna.

Dne 17. ledna 2019 po osmé hodině bez užití násilí vnikl pachatel do domu v ulici ČSA v Kladně. V pátém patře poté z volně přístupného botníku, který je umístěn na společné chodbě, odcizil jeden pár dámských  značkových bot v hodnotě  1 500,-Kč. Při odchodu z místa činu byl s touto odcizenou obuví v ruce přistižen jedním z obyvatelů domu. Zloděj se se svým lupem snažil utéci po schodišti do výších pater, přičemž mu jedna bota upadla na zem. Na útěku byl zakročujícím sousedem přesto dopaden a zcizenou obuv mu vydal. Na místo byla přivolána hlídka strážníků MP Kladno, která případ předala policistům obvodního oddělení Kladno, kteří ho umístili do policejní cely.

Policisté dalším šetřením zjistili, že pachatel ve věku čtyřiadvacet let se tohoto jednání dopustil, ačkoliv byl v posledních třech letech za takový čin odsouzen. Dne 18. ledna 2019 bylo muži sděleno podezření z trestného činu krádeže.

Na základě všímavosti občana se podařilo dopadnout pachatele a vrátit odcizené boty majitelce. Pachatel díky tomuto zásahu obezřetného muže bude potrestán. Občané, buďte všímaví a pokud spatříte pohyb podezřelé osoby na cizím pozemku nebo při krádeži, či páchání jakékoliv trestné činnosti, využijte okamžitě bezplatné policejní linky 158. Tímto zavoláním můžete pomoci dopadnout pachatele a ostatním osobám ochránit jejich soukromý majetek nebo majetek společný na veřejném prostranství.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

21. ledna 2019

vytisknout  e-mailem